Femteplass til Magnus i Chamonix

God start og finaleklatring for Midtbø i verdenscupåpningen.

Av: Arve
Sist oppdatert: 13. juli 2012 kl 22.10
Lesetid: 2 minutter

Magnus Midtbø halte i land en solid femteplass i verdenscupåpningen for ledklatrere i franske Chamonix i går og i dag. Midtbø klatret seg til finaleplass i et tett felt, hvor det etter semifinalen tidligere i dag sto delt både andre og fjerdeplass (Magnus lå på delt fjerde etter semifinalen). Egentlig var også førsteplassen delt, i og med at både canadiske Sean McColl og østerrikske Jakob Schubert toppet semifinaleruta. Men sterke Schubert, fjorårsvinner av verdenscupen sammenlagt, berørte visstnok en bolt med foten underveis på ruta, noe som dommerne vurderte hadde vært til hjelp, og han ble derfor dømt til en 11. plass, og dermed ingen finaleklatring for Schubert i dag.

Dermed ble det fight om gullet mellom Sean McColl, ringreven Ramon Puigblanque fra Spania og japanske Sachi Amma, hvor Amma til slutt viste seg sterkest på den harde finaleruta (etter sigende 8c+).

Magnus falt av litt over midtveis, kanskje litt skuffende for ham selv etter flere flotte resultater akkurat i Chamonix tidligere. Han har både en tredjeplass i verdenscupen og fjerdeplass i verdensmesterskapet fra den franske alpebyen (begge fra i fjor), men finale og femteplass må likevel regnes som enda en fantastisk prestasjon og mer enn godkjent start på årets konkurransesesong for Midtbø.

I dameklassen måtte Matilda Söderlund forsvare Nordens ære, og klatret seg til finaleplass hvor den sterke svenske jenta endte på åttendeplass. Tina Johnsen Hafsaas klatret seg til en 39. plass, og det er god trening for Tina som fremdeles er junior. Mina Markovic vant damenes finale foran Jain Kim fra Korea og Momoka Oda fra Japan.

Komplette resultater her.

start
start

Like før. Magnus gjør seg klar for finaleruta i Chamonix.

Markovic
Markovic

Vinner. Mina Markovic i fast driv mot seier i dameklassen.

Matilda
Matilda

Bratt. Matilda Söderlund i det bratte partiet på damenes finalerute (8b+). Svensken fikk sin debut i et finaleheat i verdenskupen for senior i Chamonix i dag.

Puigblanque
Puigblanque

Ringrev. Spanske Ramon Puigblanque, regjerende verdensmester, måtte se seg slått av Sachi Amma i dag.

Publisert 13. juli 2012 kl 22.10
Sist oppdatert 13. juli 2012 kl 22.10
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen