Tindekluben skal arrangere «Alpin Klatresamling» i Tysfjord i februar 2017. Og du er velkommen! Signar Nilsen, som sammen med Emma Wichardt er arrangementsansvarlig, er entusiastisk:

– Dette er en åpen samling hvor alle er velkommen – du trenger ikke være medlem i Norsk Tindeklub (NTK) for å delta. Vi prøver å skape et aktivt miljø innenfor alpinklatring i Nord-Norge og håper at samlingen kan bidra til å rekruttere flere alpinister. Jeg vil selvfølgelig understreke at alle «søringer» også er hjertelig velkommen!

Annonse

Les også: Oppdals isklassiker Hårek

Det vil bli satt opp forslag til forskjellige turer og linjer, men som på alle andre klatresamlinger i regi av NTK er utgangspunktet at klatrerne er selvgående og kompetente.
– Det er flere årsaker til at vi landet på Tysfjord. NTK undersøker muligheten for å bygge en hytte i området (Hytte Nord), området har stort potensiale for vinterklatring men er lite utforsket. Sist men ikke minst vil det være få utfordringer i forhold til logistikk. Her er man ikke avhengig av båt for å komme seg til fete linjer.

NTK kommer tilbake med mer informasjon om opplegg, overnatting og priser.
– Jeg kan røpe at det vil bli satt opp foredrag og workshops. Følg med på ntk.no

mulbukttind
mulbukttind

Alpint: Klatring på Mulbukttind. Foto: Signar Nilsen

Les også: Robert Caspersen viser deg hvordan du klatrer teknisk.