I helgen går en morsom festival av stabelen, der du kan pusse ruter selv! Vel og merke for det meste tidligere bestegede ruter, men nå har du altså sjansen til rebestigninger! Det blir faktisk også mulighet for førstebestigning av en rute og en bulder.

– Gjøvik klatreklubb og en håndfull etnedøler ønsker velkommen til Etnedal pusse- og klatrefestival. Lokasjonen er nydelige Jarberget, gamle som nye ruter skal pusses frem, og klassikere skal forhåpentligvis bestiges. Tradisjons tro blir det en pussedugnad lørdag formiddag, skriver Helene Lunde på eventets facebookside.

Annonse

Fredag 6. september
21:30: Svartmåne konsert

Lørdag 7. september
09:00: Pussedugnad
09:30–16:30: Inne til ute kombinert med teknikk kurs
19:00: Felles grilling

Søndag 8. september
11:00: Konkurranse

Les også: Slik velger du riktig klatresele

For overnatting anbefales Etna Familiecamping. Campingplassen ligger midt mellom Flaggsvaet og Jarberget. Bestilling gjøres direkte med campingen,  Her vil vi også ha felles grilling på lørdagskvelden

I følge for tiden litt ustabile yr, blir det regn i fredag ettermiddag, og masse sol lørdag og søndag. Grillingen og festen flyttes til Lunde gård hvor det er varm tørt og gode 80 års ubrutt trend med god mat, god gjestfrihet og god stemning.

Du trenger drikke og grillmat, og det bys på kortreist salat fra Carl Berg sin fantastiske urtehage. 

Siden det nok blir vanskelig å gå tørrskodd gjennom hele helgen, anbefales regnklær, vanntette sko og ullsokker.