Isdamene

Nasjonal isklatresamling ble arrangert helgen 27. -29. januar.

Sist oppdatert: 10. februar 2017 kl 14.00
Lesetid: 3 minutter

Ca 50 jenter var på samling i Hemsedal, hvorav 18 av dem på nybegynnerkurs og 16 på workshop. Utgangspunktet for samlingen var å samle jenter som er interessert i isklatring eller ønsker å bli det, slik at vi får en arena der jenter kan treffe andre jenter og skape et miljø. Nasjonal isklatresamling for jenter ble arrangert for andre år på rad med NKF som hovedarrangør.

Deltakere fra hele landet kom opp på fredag kveld, og til tross for mindre is enn vanlig var det ikke noe mindre deltakelse. Tvert imot, vi var ca 10 flere enn i fjor og hadde utvida både plasser på kurs og workshops. Deltakerne ble innlosjert i hytter og telt – noen tøffinger valgte å sove ute – for deretter en liten klatrefilm før natta.

Lørdag morgen var de fleste avgårde før kl 9-10 tida, spredd over ulike fosser i Hemsedal. Mange drog til Flagetfossen, noen Bøtnebekken og noen Helgesetbekken. Den største gruppa var nybegynnerkurset som drog ned til Golsjuvet. Det ble mye klatring gjennom dagen, og det var ikke bare isklatring som var utfordringen. Det hadde seg nemlig slik at det gikk rykter om noen flotte premier i en instagramkonkurranse, og det var derfor også om å gjøre å ta de beste, kreative bildene. Her ble kulda trosset til fordel for fargerike tightser!

Vel tilbake til Moen Camping hadde komiteen ordnet med felles pizza til alle før foredraget til Anne Grete Nebell. Deretter var det duket for foredrag, og det var et veldig bra og inspirerende. Veldig spennende og høre om bestigningene i Innerdalen og Trollveggen på 80-90-tallet. Her ble det blant annet snakket om kvinner som gjorde mannfolkbragder fra tidlig 1900-tall og fram til i dag. Kvelden ble avsluttet med Instagramkonkurransekåring og mingling. God stemning!

Siste dag var det ny giv og ut i isen igjen. Kanskje noen var litt ekstra inspirert av Anne Grete Nebell sitt foredrag, for det var full fart på cragget i Golsjuvet. Søndag ble en flott dag det og, og etter en inspirerende, spennende og gøy helg for alle hvert til sitt. Håper vi treffes i fjellet, på isen og på cragget!

Takk for alle som var med på å gjøre denne samlinga til en suksess! Ikke minst takk til instruktørene: Marit Svarstad Andresen, Urpu Hapuoja, Bjørg Selvåg, Anna-Malou Petersson og Johanna Stålnacke.

Ellers takk til NKF, Varri for lån av utstyr, Houdini for fete premier, Jentesport for fete premier og ikke minst at vi får litt publisitet i Norsk-Klatring.no.

LES OGSÅ: Urban Bergens- is

LES OGSÅ: Tyrili klatring leverer igjen

LES OGSÅ: Siste nytt om klatring

Publisert 10. februar 2017 kl 14.00
Sist oppdatert 10. februar 2017 kl 14.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen