Snart klart for jenter på is

Nasjonal isklatresamling for jenter 2018 går av stabelen i januar

Sist oppdatert: 1. desember 2017 kl 12.15
Isklatrejenter arrangerer samling i januar.
Isklatrejenter arrangerer samling i januar.
Lesetid: 2 minutter

For tredje året på rad arrangeres nasjonal isklatresamling for jenter, helga 26.-28. januar 2018. Det blir 60 tilgjengelige deltagerplasser. Samlinga blir holdt i Hemsedal, en av Norges største isklatredestinasjoner, med kort anmarsj til mange ulike fosser som passer både for nybegynnere og erfarne. Samlinga blir avholdt på Granheim feriesenter som ligger mellom Hemsedal og Gol.

Hensikten med samlinga er å skape en arena der damer fra hele landet kan møte andre damer som klatrer is, og samtidig inspirere hverandre til mer klatring. Vi ble inspirert av Girls on Cracks i Bohuslän i 2015, og deretter ble ideen født om en issamling for jenter.

Under samlinga arrangeres det både nybegynnerkurs og workshops i leding og kameratredning for den som ønsker mer utfordringer. Det er også mulig å være med på samlinga, og klatre på egenhånd om man ønsker det. Vi legger opp til at det skal være mulighet til å finne seg en klatrevenn om en kommer på egenhånd. Nytt av året er at vi arrangerer nybegynnerkurs for ungdom, så vi oppfordrer ungdom å delta på samlinga. Her er målgruppa hovedsakelig 16-19 år, men det eneste kravet er Brattkort. Det vil si at de som deltar på nybegynnerkurset kan være yngre enn 16 år. I tillegg til dagsprogram har vi lagt opp til sosialt program på kveldene, med quiz, film og foredrag. I år er vi så heldige, og får høre Johanna Stålnacke prate om redsel i fjellet på lørdagskvelden.

Påmeldinga for kurs og overnatting åpner 27.november kl 12 via isklatrejenter.no. Det eneste kravet for å være med på samlinga er at man må være medlem av en klatreklubb. Arrangør av samlinga er Oslo Klatreklubb, og hovedsponsorer er NKF og DNT Fjellsport Oslo. Varri sponser samlinga med lån av utstyr. Jentesport og Houdini stiller som medsponsorer.

isklatrejenter
isklatrejenter

Kurs: Johanna Stålnacke viser standplassrutiner på is.

isklatrejenter2
isklatrejenter2

I veggen: Isklatring er kjempegøy. På samlinga kan du prøve for første gang.

Publisert 1. desember 2017 kl 12.15
Sist oppdatert 1. desember 2017 kl 12.15
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen