Den andre konkurransen i årets verdenscup avholdes i Chamonix, Frankrike om nøyaktig en uke, og derfra blir det hektisk for oss utøvere. Allerede helgen etter er neste konkurranse, og to uker etter det er nummer fire.

I år vil 4 av verdenscupene arrangeres i Europa, nærmere bestemt Chamonix, Briancon, Imst og Kranj, hvor alle er tradisjonsrike konkurranser og vel arrangerte. De fire andre vil avholdes i Asia – to i Kina, en i Japan og en i Sør-Korea.

Det er generelt sett flere deltakere på konkurransene i Europa, og i år blir det spennende å se hva de beste har å by på. Jakob Schubert stakk av med seieren i årets første stevne, og har mange tidligere topplasseringer, men han var også ute med skade tidligere i år. Adam Ondra har i år valgt å fokusere på konkurranser, og han har jo vist alle hva han kan på stein, så det blir spennende å se hva han kan levere på plastikk. Han vant forøvrig den eneste verdenscupen han deltok på i fjor, men var utenfor finale i sesongåpningen i Kina. Man kan selvsagt ikke glemme veteran Ramon Julian Puigblanque fra Spania, den franske trioen med fjorårets Europamester og selvfølgelig vår egen Magnus Midtbø. Det er mange herrer som kan hevde seg i toppen og nivået er høyt. 

Blant damene var Jain Kim fra Sør-Korea overlegen i sesongåpningen for to uker siden. Men det er fortsatt mange damer som kan utfordre henne, blant annet Mina Markovic fra Slovenia. De to klatret hakk i hel på hverandre i hele fjor. Østerrike har flere gode unge jenter med potensiale om pallplass, og Frankrike, Japan og Russland har også flere utøvere. Anak Verhoven fra Belgia, som fortsatt er junior, har tatt et stort steg opp fra i fjor hvor hun klatret sine første finaler, og i Kina nå tok hun sin første pallplass. 

Både Magnus og jeg selv vil delta på hele verdenscupen, og på konkurransene i Europa vil det trolig være med noen fler. I tillegg til de åtte verdenscupene på tau vil VM i buldring arrangeres i august og VM på tau arrangeres i september. For juniorene er tausesongen over, men buldrekonkurransene står for tur i både juli, august og avsluttes med EM i september.

Nasjonalt sett er det selvfølgelig NM i både buldring og tau. Buldringen er det Bergen som står for i september, og NM på tau vil arrangeres i Ålesund i slutten av november. Sogndal arrangerer i år Nordisk mesterskap på tau, også i november, og juniornordisk på tau vil være i Danmark og buldring i Sverige.

Til tross for at den internasjonale buldresesongen er over for seniorene og tausesongen er over for juniorene, er det likevel et hektisk program som står for tur i sommer og høst. Vi holder deg oppdatert!

Det er også verdt å nevne at Norge og Bratte Rogalands Venner er blitt tildelt verdenscup på tau i 2015. Det har vært en lang søkeprosess, og søknaden ble godkjent denne uken. Dette er et stort steg for NKF og konkurranseklatring i Norge!

Juli

Verdenscup tau Chamonix, Frankrike

Verdenscup tau Briancon, Frankrike

Europacup buldring l'Argentiere, Frankrike

August

Verdenscup tau Imst, Østerrike

Europacup buldring Oetztal, Østerrike

VM buldring Munchen, Tyskland 

Norgescup buldring, Sogndal

September

Junior EM buldring Arco, Italia

VM tau Gijon, Spania

NM buldring Bergen

Oktober

Verdenscup tau Mokpo, Sør-Korea

Verdenscup tau Wujiang, Kina

Verdenscup tau Inzai, Japan 

Norgescup tau Orkanger

Juniornordisk buldring Stockholm, Sverige

November
Nordisk mesterskap tau Sogndal
Verdenscup tau Kranj, Slovenia
NM tau Ålesund 

Desember

Juniornordisk tau Danmark