Den norske gjengen denne helgen bestod av Magnus Midtbø, Jakob Norum, Thilo Schröter og meg selv, Tina Hafsaas. Magnus som havnet utenfor finale i Briancon var giret på å gå videre, og jeg selv var klar for å gjennomføre en bra semi-finale ettersom jeg ikke klatret på mitt beste sist gang. Jakob og Thilo var selvfølgelig motivert for å gi alt, og Thilo overrasket oss alle med sin 20. plass på første kvalifiseringsrute hvor flere av de beste klatrerne, inkludert Magnus, falt tidlig. Dessverre for Thilo var neste rute mer pumpende, og resultatet hans fra den ruta dro han ned på listen og utenfor semi-finale. Magnus fikk der i mot bevist at han har toppnivået med sin 3. plass på den pumpende ruta, og gikk videre til semi-finale med god margin. Jakob hadde også problemer med den tekniske 1. kvaliken, og havnet derfor langt ned på listen.

Selv hadde jeg problemer med et klipp på begge ruter og fikk ikke gitt mitt beste, og det var egentlig ikke nok for semi-finale, men på grunn av en dommerfeil ble jeg dømt innenfor. Dommerfeilen innebar at jeg fikk en høyere poengsum enn jeg burde hatt, men det var lite jeg kunne gjøre med det ettersom vi dro fra konkurransearenaen rett etter endt klatring og før resultatene var kommet. Da vi dro tilbake for å sjekke hadde de offisielle resultatene allerede hengt ut klagetiden, og det var derfor ingenting annet å gjøre enn å klatre en noe ufortjent semi-finale.

Annonse

Semi-finalen ble holdt samme kveld, og det var to lange og pumpende ruter som ventet oss opp den 22 meter lange veggen. I motsetning til Briancon følte jeg meg sterk og klar for klatre, men jeg skled dessverre av med høyrefoten på et flytt jeg ikke burde falt på. Det var en sånn pop man ikke kan kontrollere, som bare skjer og som alle gjør, men det er selvfølgelig kjedelig at det skjer i konkurranse. For Magnus sin del så det lovende ut med tanke på finale ettersom han fikk high-point da han gikk ut som nummer 16 av 26, men av de tre som måtte falle for at han skulle gå videre, var det bare en som falt, og Magnus endte utenfor finale med nok en 10. plass. Den tredje i årets sesong.

Konkurransen ble vunnet av østerrikske Magdalena Röck som klatret foran hjemmepublikum, og tsjekkiske Adam Ondra som endelig gjennomførte en konkurranse uten store feil. Magdalena vant sitt første gull, og Adam sitt første for i år. Jain Kim som til nå har vært suveren gikk ut på tid et flytt før flyttet Magdalena falt på, og selv om hun klarte et flytt ekstra ble det ikke tellende på grunn av tiden. Hjemmefavoritten Jakob Schubert havnet på 3. plass med Sean McColl fra Canada foran seg. For damene var det 17 år gamle Jessica Pilz som tok bronse. Sachi Amma som har tatt de to siste gullmedaljene deltok ikke i helgens verdenscup.

Neste internasjonale konkurranse er VM i Munchen om to uker hvor Hannah Midtbø og Kenneth Elvegård skal delta. Det er også verdt å nevne at Jakob og Thilo deltok på en europacup i buldring for en uke siden hvor Thilo tok en noe skuffende 10. plass. Han satset på finale og topp 6, men havnet utenfor ettersom han feilet på en av de lettere kvalifiseringsbulderne. Jakob havnet på 23. plass i den konkurransen.

Resultater
Magnus Midtbø 10. plass
Tina Hafsaas 26. plass
Thilo Schröter 35. plass
Jakob Norum 48. plass
Fullstendige resultatlister for herrer og damer