Verdenscup Briancon

Den norske troppen i verdenscupen i led ble halvert på få dager, men påfyll fra paralandslaget gjorde konkurransen i Briancon i Frankrike minneverdig.

Sist oppdatert: 21. juli 2021 kl 12.25
VERDENSCUP: Iben Kongsvik Paulsen og Dina Eivik representerte det norske paralandslaget på verdenscupen i Briançon. Foto: NKF/Kjersti Gausvik
VERDENSCUP: Iben Kongsvik Paulsen og Dina Eivik representerte det norske paralandslaget på verdenscupen i Briançon. Foto: NKF/Kjersti Gausvik
Lesetid: 3 minutter

Iben Kongsvik Paulsen og Dina Eivik deltok fra det norske paralandslaget sammen med lagleder Kjersti Gausvik. På forrige konkurranse deltok flere utøvere ‘n 1  ‘’, men på grunn av usikkerheten rundt covid, karantene og andre restriksjoner ble det denne gang et litt mindre lag. 

Iben klatret seg til finale og endte med 4. plass i klassen for svaksynte. I denne klassen har klatrer en guide, eller en mer passende beskrivelse synes jeg er løpende ruteleser. For Norge er det Kjersti som står på bakken og forteller Iben hvor neste grep er, og det er imponerende å se på dynamikken i en slik duo.

Dette var Ibens andre verdenscup. Kjersti forteller videre at Dina møtte stor motstand i sin klasse, men at hun har all grunn til å være fornøyd med egen klatring. 

«Det var et flott arrangement med god stemning,» avslutter Kjersti. 

På grunn av sykdom stod både jeg selv og Edel Lemvik over, men Sunniva Øvre-Eide og Leo Bøe stilte til start. Til kvalifiseringsrunden var det skrudd svært utfordrende ruter, og det fra start.

IMG_9008
FINALE: Iben Kongsvik Paulsen ble fjerde beste i sin klasse. Foto: NKF/Kjersti Gausvik

Begge de norske utøverne måtte ta i fra første flytt da var skrudd både teknisk, hardt og ubehagelig. Sunniva leverte varene på en rute og fikk 29. plass på denne, men en noe dårligere andre rute sendte henne ned på 44. plass totalt. Leo falt relativt tidlig på begge ruter og ble nummer 61. 

Verdenscupen fikk se en ny kvinnelig vinner med Eliska Adamovska fra Tsjekkia. I herreklassen vant Stefano Ghisolfi. Finalen var skrudd svært hardt etter en noe lettere semifinale hvor damene hadde flere topp og herrene hadde flere som falt på siste flytt.

Eliska tok en fortjent seier som eneste dame med bra oppdrift og Stefano tok en overbevisende seier med flere flytt fler enn sine konkurrenter. 

Dette var sommerturens siste verdenscup, og selv om det ikke har gått strålende for det norske laget har det vært viktige erfaringer å ta med seg for de unge og en brukbar gjennomkjøring for meg som har øynene rettet mot VM. I

deelt sett skulle jeg gjerne stått over sykdom og konkurrert og trent mer, men vi er heldigvis bare halvveis i turen. Videre fortsetter vi med treningssamling i Ceuse og Innsbruck, før turen går til Nordisk mesterskap i buldring i København som siste stopp.

For paralandslaget er VM neste konkurranse, og det er en del av VM-programmet i Moskva, Russland i september hvor også jeg og de to andre landslagsklatrerne Ingrid Kindlihagen og Sunniva Haave skal delta.

IMG_9009
TØFF KONKURRANSE: Begge de norske utøverne måtte ta i fra første flytt da var skrudd både teknisk, hardt og ubehagelig. Foto: NKF/Kjersti Gausvik
Publisert 21. juli 2021 kl 12.25
Sist oppdatert 21. juli 2021 kl 12.25
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen