Trondheim Klatreklubb, sammen med Trondheim Klatresenter og Norges Klatreforbund stod som arrangører for årets feteste konkurranse - Norgesmesterskapet i buldring. Med 150 deltakere, utsolgt arena og buldre i verdensklasse var dette en finale verdt å huske. Stemingen var, i likhet med i fjor, upåklagelig, og bulderne var enda kulere å både klatre og se på i år.

Hannah Midtbø og Thilo Schröter forsvarte fjorårets titler, selv om det i år var større konkurranse i begge klasser. Den største duellen i konkurransen var nok duellen mellom Thilo og Magnus Midtbø. Thilo har tilbragt de siste ukene i klatremekkaet Fontainebleau for å lade opp for konkurransen, mens Magnus har brukt tiden på plastikk. Ryktene før konkurransen var at Magnus så sterkere ut enn han har gjort på lenge. Thilo gikk både 8B+ og to 8Ber i den magiske skogen, men skadet ankelen siste dag på tur. Det var umulig å si hvem som hadde best sjans.

Annonse

De to var de eneste som gikk alle kvalifiseringsbuldrene, og Magnus på et forsøk mindre enn Thilo. I finalen gikk de tre buldre hver og seieren ble skilt på forsøk – Thilo hadde fire forsøk mindre og fikk stå øverst på pallen. 2. plassen gikk derfor til Magnus og 3. plassen gikk til tidligere Norgesmester Stian Christophersen som gikk to buldre.

Den vonde ankelen til Thilo var heldigvis ikke en like stor utfordring som først fryktet, og han var fornøyd med årets arrangement.
- Den største forbedringen fra i fjor var nivået på bulderne og isolatet. Rutesetterne gjorde en bra jobb med problemene og fikk frem variasjon i stil, og de traff utrolig bra på nivået. Det var både fett å se på og klatre på. I fjor satt vi lenge i isolat og med mye støy ble dette en utfordirng. Det slapp vi heldigvis i år.

Dameklassen ble vunnet av Hannah, som i fjor var overlegen, og i år hadde litt mer motstand med både Mie Kastet, meg selv i bedre form og Sunniva Haave som alle kunne hevde oss. Om vi kunne matche Hannah, var ingen selvfølge, men som viste seg å være mulig. Alt var avhengig av rutesettingen. Hannah var eneste av oss som gikk tre buldre, og Mie og jeg selv gikk to. Vi var begge veldig nære en tredje bulder – Mie tafset på topptaket på tredje bulder og jeg poppet av med foten på toppflyttet på første bulder. Vi endte begge med to topp på to forsøk og begge med tre bonus, vi ble derfor skilt på forsøk bonus og Mie stakk av med 2. plassen og jeg med 3. plassen. Små marginer skiller alltid i buldrekonkurranser og er en del av gamet, men vi var alle storfornøyde med en av de feteste finalene vi har klatret.

De fire juniorklassene hadde også buldre som skilte bra og passet alle klasser, med unntak av den eldste jenteklassen som kanskje hadde buldre i det hardeste laget. De tre største klubbene stakk av med seieren i de ulike klassene; Kolsås Klatreklubb i de to yngste klassene med Lea Schmitthenner og Albert Suthurst, Trondheim Klatreklubb i den eldste jenteklassen med Bergljot Hansen og Bergen Klatreklubb i den eldste gutteklassen med Leo Bøe.

Adam Pustelnik og Martin Mobråten stod også i år for rutesettingen og de fikk hjelp av to lokale Trondheimsklatrere. Med direktesending av finalen på TV2 Sportskanalen var presset på dem stort for å levere. Det viktigste med bulderne i finalen var at de var kule å se på og at de skilte bra og på en oversiktlig måte. Og det klarte de! Det er ikke kommet annet enn positive tilbakemeldinger på rutesettingen, TV-sendingen og stemningen i lokalet. Vel gjennomført til alle involverte!

Et av målene med direktesendt finale på TV var å spre klatring som idrett til det norske folk og vise frem den fantstiske sporten vår. Det er også viktig å få klatring ut til folket nå som klatring er blitt en OL-gren, og et viktig arbeid i forbindelse med jakten på nye sponsorer og samarbeidspartnere, sier arrangementansvarlig Siss Klev i Norges Klatreforbund.

Fullstendige resultatlister for alle klasser finnes på Trondheim Klatreklubb sine nettsider.