Vi er tre nordmenn som gikk videre til semifinale, og jeg er veldig glad for å være en av dem. Magnus Midtbø gikk også videre som en av fem som toppet den første kvalifiseringsruta. På nummer to falt han rett under topptaket og ligger nå på en 6. plass før semifinalen som starter i kveld. Siste normdann videre er Martin Mobråten som «lucky looser», det vil si siste mann inn i semifinale på 26. plass og har absolutt ingenting å tape i kveld. Jeg gleder meg skikkelig til å klatre, og det er jeg sikker på at gutta også gjør.

Damerutene i dag var ikke skrudd så hardt som man kanskje skulle tro. Jeg forventet i hvert fall harde ruter, men det var ikke så verst. 1. kvaliken var kjip, teknisk og litt fysisk. Kan vel si at den var ganske hard, men 2. kvaliken var en ren pumprute. Begge var kule å klatre på, og jeg storkoste meg, og det tror jeg flere av de andre norske jentene også gjorde.

Maria Davies Sandbu var ganske nære semifinale med en 28. plass, men hun sa selv at hun fikk ut det hun var god for på begge rutene og da er de 3-4 flyttene som måtte til ganske tøffe. Også hun var overrasket over at rutene ikke var skrudd hardere. Lisa-Marie Kvandahl som var eneste norske juniorjenta som deltok, kom på 33. plass og presterte stabilt på begge de to rutene. Resten av de norske jentene havnet lenger ned på listen, men ut i fra resultatlisten ser det ut som de fikk klatret litt. Jeg håper de hadde det gøy i hvert fall.

For herrene var det landslagstrener Stian Christophersen som ble tredje beste nordmann, men et lite stykke fra semifinale og havnet på 31. plass. Han sa han følte seg veldig sterk, og at det var synd å ikke få det til så bra som han følte han kunne, men det er litt sånn konkurranser er. Har man ikke dagen får man smekk. Jakob Heber Norum, som også er blant våre sterke gutter, havnet hakket bak Stian på en 35. plass. De to falt på samme flytt på 2. kvaliken, men Jakob kom litt kortere på den første. Resten av guttene havnet langt ned på resultatlisten, og det er jo litt som forventet. Norge hadde mange plasser siden vi er arrangørland, og jeg syns det er veldig kult av vi klarte å fylle opp de 19 plassene vi hadde i herreklassen.

Damerutene så seks doble topper og herrene fire, etter dem skilte rutene bra og det blir spennende å se hva slags ruter vi får klatre på i kveld. Det er tyske Christian Bindhammer, polske Marcin Wszolek og italienske Alberto Gnerro som står for rutesettingen i helgen, og så langt har de gjort en god jobb.

Semifinalen begynner klokken syv i kveld, og for de som ikke har anledning til å heie oss opp her i Stavanger kan følge konkurransen på www.ifsc-climbing.org. Startlisten er resultatlisten snudd på hodet, og det betyr at Martin klatrer først.