Tina Johnsen Hafsaas

MKO_BWC 2018_Munich_Qualification Women_Blue Eyes_130_Copyright Marco Kost kopi

Flere ganger Norgesmester og nordisk mester, verdenscupfinalist og vår fremste konkurranseklatrer. Tina dekker nasjonale og internasjonale konkurranser for magasinet Klatring.

Nordisk mesterskap på led ble arrangert i Århus og en tropp på 22 juniorer tok turen fra Norge. Alle våre beste juniorer var på plass, men jeg selv og andre seniorer som var aktuelle for konkurransen valgte å stå over.

Annonse

Lisa-Marie Kvandahl og søstrene Wollebæk stod for helgens gullfangst med gull i alle de tre juniorklassene; Lisa-Marie i den eldste, Mia i den mellomste og Emma i den yngste. I den yngste klassen tok vi en helnorsk pall med Emma på topp, Sunniva Øvre-Eide med sølv og Edel Lemvik med bronse. De tre jentene som jeg tidligere har omtalt som jevne, klatret nok en konkurranse med jevn klatring. Emma tok gullet ved å etablere på taket Sunniva fikk pluss til. Edel var kun et par flytt bak, og de tre var i en klasse for seg. Dette var Lisa-Maries sjette gull i nordisk mesterskap. Det vil si gull i alle de seks nordiske juniormesterskapene man kan delta på. En bragd få andre har klart.

46507496_1455327154600907_1948508211292143616_n

Pallen i klassen jenter youth A med Ingrid Kindlihagen til venstre, Mia Wollebæk og Gaia Lauritzen. Foto: Roar Olsen 

I den eldste jenteklassen fulgte Ingrid Kindlihagen opp med sølv og stod for nok en norsk medalje. Andre norske medaljører er Teodor Kirkebø med bronse i den yngste gutteklassen, Leo Chiba med sølv og Albert Suthurst med bronse i den eldste gutteklassen, og Hauk Lem og Signe Øye med bronse i den eldste juniorklassen. I seniorklassen tok Lisa-Marie sølv. Lisa-Marie og vinneren av dameklassen Kajsa Rosén var også i en egen klasse som de eneste med en høy score, henholdsvis 39 og 42 på finaleruten.

46786463_268458170481323_2864261248151715840_n

Albert Suthurst på finaleruten. Foto: Roar Olsen 

Av en eller annen grunn har arrangørene valgt å slå sammen den eldste juniorklassen med senior som gjør at flere gode juniorer ikke får klatret finale. Dette er blitt normal praksis de seneste årene. Vi hadde ingen seniorer med i herreklassen, men Hauk som tok bronse i junior misset akkurat finalen i senior med sin 9. plass. Junior er noen år en liten klasse, men det er synd å snyte dem for en finale og muligheten for revansje. I mine øyne en praksis som bør endres. 

Tyske Christian Bindhammer og franske Yann Genoux stod for helgens ruter, og personlig er Christian en av mine favoritter. Han skrur ofte hardt, men også teknisk, og som regel en kompleks stil som involverer en god miks av alt. Finalene skilte bra og det var få tilfeller av countback til kvalifisering. Interessant er det å se at det for juniorene kun ble skrudd en rute for jentene og en for guttene. Emma i den yngste klassen kom lengst på jenteruten og vinneren av den eldste gutteklassen, Olof Morsing på lengst på gutteruten.

Jeg selv valgte å ikke ta turen for å kunne avslutte konkurransesesongen tidligere, klatre ute og komme i gang med treningssesongen tidligere. Det samme gjorde Sveriges beste herreklatrer Hannes Puman.

46803638_1860022980733248_5604209568478396416_n

En helnorsk pall i klassen jenter youth B med Sunniva Øvre-Eide, Emma Wollebæk og Edel Lemvik. Foto: Trondheim Klatreklubb

Med helgens konkurranse avsluttes konkurranseåret 2018 og jeg håper det har vært en bra sesong for alle. Det er intenst og slitsomt å skulle konkurrere så ofte over så lang tid som det er blitt gjort i år, og nå er en perfekt tid å roe ned på og komme til hektene igjen. Jeg håper at alle våre unge utøvere kan bruke litt tid på å slappe av, leke i veggen og gjøre seg klare for en treningssesong som vil gjøre neste sesong enda bedre og morsommere.

Resultater

Herre senior

1. Thomas Blaabjerg DAN
2. Fredrik Schelarius SWE
3. Kristoffer Lindbeck SWE
9. Hauk Lem 

Dame senior
1. Kajsa Rosén SWE
2. Lisa-Marie Kvandahl
3. Freja Duncan SWE
5. Signe Øye

Gutter junior
1. Ymer Alber SWE
2. Rasmus Cronlund SWE
3. Hauk Lem 

Jenter junior
1. Lisa-Marie Kvandahl 
2. Freja Duncan SWE
3. Signe Øye 

Gutter youth A

1. Olof Morsing SWE
2. Leo Chiba
3. Albert Suthurst
5. Ørjan Vaage
6. Tobias Reidel 

Jenter youth A
1. Mia Wollebæk
2. Ingrid Kindlihagen
3. Gaia Lauritzen DAN
4. Tuva Haave 
6. Oda Lauridsen 
7. Thea Olsen 

Gutter youth B

1. Joonas Salmi FIN
2. Dennis Yukabenko SWE
3. Teodor Kirkebø
4. Lars Matre 
9. Sindre Mauland

Jenter youth B
1. Emma Wollebæk
2. Sunniva Øvre-Eide
3. Edel Lemvik

Fullstendige resultatlister finnes her