Tina Johnsen Hafsaas

 

Flere ganger Norgesmester og nordisk mester, verdenscupfinalist og vår fremste konkurranseklatrer. Tina dekker nasjonale og internasjonale konkurranser for magasinet Klatring.

En liten norsk juniortropp var på plass i Russland for EM i led og speed.

Annonse

Ingrid Kindlihagen, Albert Suthurst og Ørjan Vaage var juniorene som representerte Norge i årets junior-EM. Albert Suthurst, som frem til i år kun har fokusert på buldring, slo til i semifinalen og sirket seg en 12. plass i mesterskapet.

På grunn av få deltagere gikk alle våre utøvere videre til semifinale. I semifinalen klatret Albert cirka halvparten av ruten med sin score 23+. Det ga han 12. plass totalt og jeg er sikker på at det er et resultat han er svært fornøyd med. I denne klassen var det 19 deltagere.

Albert forteller at det var en veldig bra konkurranse med ruter som var bra skrudd og morsomme å klatre på. 

- Det var gøy å endelig få prøve seg på en semifinale, og jeg merker at med bedre pump burde det kanskje være mulig å kvalifisere seg til en finaleplass en dag. 

Videre forteller han at det var gøy å konkurrere på speed igjen, selv om dette er noe det er vanskelig å prestere bra på da det ikke finnes muligheter for å trene denne disiplinen hjemme. 

Både Ingrid og Ørjan havnet nest sist i sine klasser, begge med 26 deltagere. Score 18 på Ingrid og 13+ på Ørjan. Etter rapport fra landslagscoach Nicki Horak virker det som at Ørjan rotet seg bort med beta og Ingrid skled av. Begge med et fall før syren satte seg i armene og med en følelse av å kunne gi mer.

Ansvarlig for rutene var tjekkiske Jan Zbranek som er en av mine favoritter. Han skrudde blant annet VM i Tokyo med Adam Pustelnik.

Det ble også klatret speed og Ingrid satte ny norsk rekord med tiden 13,26 sekunder.

Ingrid Kindlihagen med ny norsk rekord i speed. Foto: Nicki Horak

Horak rapporterer også om et flott arrangement og gir kudos til både arrangører og rutesettere. Som arrangørland har Russland stått for samtlige store konkurranser – verdenscuper i buldring, junior-VM i alle disipliner og junior-EM, og med erfaring kommer også ekspertise. De gjør en god jobb og neste konkurranse de skal stå for er EM for seniorer i alle disipliner og kombinert, og dette blir også siste sjanse for OL-billett for de europeiske utøverne. EM står på kalenderen i slutten av mars 2020.

De samme tre som deltok i helgen reiser nå videre på nordisk mesterskap i buldring i Helsinki sammen med en stor gjeng norske utøvere.