I helgen begynte den omtalte Asiaturen med tre verdenscuper på tre helger, og første opp var konkurransen i Mokpo, Sør-Korea som også har rykte på seg å arrangere bra konkurranser. Det slovenske rutesetterteamet ledet av Simon Margon gjorde en bra jobb, og Magnus selv rapporterte om kule ruter.

Magnus lå på en 13. plass etter kvalifiseringen hvor begge kvalikene ble toppet ut av samtlige av de beste, men kun Adam Ondra toppet begge. I semi-finalen klatret Magnus seg inn tre plasseringer og endte til slutt på en 10. plass og et flytt fra finalen med samme poengsum som Adam, som heller ikke gikk videre.

Annonse

Dette var hans fjerde 10. plass i år, og han sier selv at han ikke syns han har hatt noen dårlige konkurranser i år, men heller ingen bra. Det er imidlertid blitt flere gode som kjemper om finaleplassene, og det gjør det også vanskeligere å komme videre.

Etter VM i Spania for kun en måned siden sa Magnus at han følte han manglet litt på formen og la seg derfor i hardtrening rett etter mesterskapet. Ved mye trening kreves også mye restitusjon og selv om han mener at det er vanskelig å gjøre så mye med formen på en kort måned, kan det også hende at treningen ikke enda har kicket inn på formen. Neste konkurranse er allerede neste helg, og kanskje en rolig uke i Seoul gjør susen.

Konkurransen ble vunnet av østerriske Jakob Schubert som tok sitt andre gull i år, og slovenske Mina Markovic. Den ferske verdensmesteren og hjemmefavoritt Jain Kim ledet gjennom hele konkurransen, men slet i finalen og endte som nummer 6.

Se opptak og les mer fra konkurransen her.