På en tilnærmet perfekt konkurransevegg og splitter nye Cheeta og Flatholds var det en eksepsjonelt bra verdenscup som ble arrangert i de Sveitsiske alper. Showfaktoren i finalen var upåklagelig og bulderne bra skrudd i alle runder, tross en bom her og der.

Det var små marginer for Thilo Schröter, vår eneste norske herre under fredagens kvalifisering. Han endte rett utenfor semifinale på en 12. plass i sin gruppe. De ti beste går videre og Thilo var en sone i fra å få en billett til semifinalen. 12. plass i sin gruppe betyr 23. plass sammenlangt og åtte nye poeng i verdenscupen. Det betyr et bedre startnummer for resten av sesongen. To flash og en flash sone var en brukbar start på sesongen og det blir spennende å se hvordan sesongen hans utvikler seg. Thilo skal delta på hele verdenscupen, som i år arrangeres i Russland, to i Kina, Japan, USA og Tyskland.

Annonse
30712978_10155371703836179_1317938043654504448_n

Thilo Schröter med topp på nummer 2. Foto: Bjørn-Inge Haave

Sunniva Haave var den norske jenta som utmerket seg mest. Hun toppet to buldre i sin klasse, noe som ga henne en 16. plass i sin gruppe. Dette tilsvarer 31. plass totalt, og en plass unna dyrebare verdenscuppoeng. Startlisten for kvalifiseringen blir satt av verdenscuppoeng, så det at du har poeng, selv bare ett poeng, gir deg et tidligere startnummer. Uten poeng risikerer du å starte sist.

Mie Kastet klatret i samme gruppe som Sunniva, men hun hadde en tung dag. Et sent startnummer og en sen start kan ha en større påvirkning enn man tror og ønsker.

30704522_10155371657046179_19498331185086464_n

Sunniva Haave og Tina Hafsaas side om side. Foto: Bjørn-Inge Haave

Jeg klatret i den andre gruppen, på fem helt forskjellig buldre. Jeg toppet en bulder og var fornøyd med det. Jeg kunne definitivt gått en eller to til, men dette er en stil som er helt utenfor min ekspertise og fem minutter er rett og slett for lite tid for meg til å forstå beta. Det er lærerrikt og viktig for meg å delta på buldrekonkurranser da det kommer fler buldreelementer inn i rutene i verdenscupen på tau, men å hevde seg på denne stilen føles fjernt. Målet mitt er å bli mer selvsikker på store tak og risikoflytt sånn at jeg ikke faller på det når sesongen min begynner i sommer.

Vi fire skal også delta på den neste verdenscupen til helgen i Moskva, før Thilo drar på solotur rundt om i verden. Jeg tror vi alle er sultne på å vise mer av hva vi har inne og på lørdag får vi en ny sjanse.

Tross en litt lett finalerunde for damene og trippelcatch man kunne gå statisk var finlaen spektakulær. Anbefales på det sterkeste om du ønsker å bli imponert. Jernej Kruder fra Slovenia tok sin første verdenscupseier som eneste herre med tre topp og Miho Nonaka fra Japan vant damene med fire topp på færre forsøk enn resten av pallen.