I helgen var det duket for sesongåpning for verdenscupen på tau hvor Magnus var eneste norske som stilte til start. Konkurransen ble holdt i Haiyang, øst i Kina, og det var et arrangement for både tau, buldring og speed.

Det klatres to kvalifiseringsruter i verdenscupen på tau. De 26 beste går videre til semi-finale, hvor så de 8 beste går videre til finale. Magnus klatret til 10. plass på 1. kvalik og 8. plass på 2. kvalik, noe som ga han en 11. plass totalt før semi-finale. Kvalikresultatet regnes ut ved å gange sammen plasseringen fra hver av rutene, for så å ta kvadratroten av produktet. Dette gir en poengsum som avgjør plasseringen. Jo lavere poengsum, desto bedre plassering.

Annonse

I semi-finalen avanserte Magnus med en plassering og endte til slutt på en 10. plass og gikk dermed ikke videre til finale. Han kom like langt som Sean McColl (CAN) som akkurat gikk videre, men et dårligere kvalikresultat gjorde at både Magnus og Adam Ondra som også fikk samme score, ikke avanserte til finale. Dersom to klatrere kommer like langt er det resultatet fra foregående runde, i dette tilfelle kvalifiseringen, som avgjør plasseringen. 

Magnus som har brukt hele våren til trening og forberedelser for årets sesong var nok spent for sesongåpningen i helgen. Før sesongstart er man ofte nervøs og litt usikker på om man har brukt tiden riktig, trent bra nok osv. Man vet som regel hvordan ens eget nivå er i forhold til seg selv, men man har ingen anelse om hvordan det er i forhold til konkurrentenes nivå, som er mye av det konkurranser handler om. Det eneste man kan gjøre er å stole på at man har gjort det riktige og gjort det man kan for å prestere best mulig. Det er sikkerheten på at man har gjort det riktige som gir mye av selvtilliten man ønsker og trenger for å gi 100%. 

Magnus kommer til å delta på hele verdenscupen som i år består av åtte konkurranser – fire i Europa og fire i Asia, i tillegg til VM i Spania i september. Andre norske deltakere som har planer om verdenscupen på tau er meg selv, som vil delta på 7 av 8 konkurranser, og muligens ungguttene Jakob Heber Norum og Thilo Schröter på et par av de i Europa.

Neste taukonkurranse er i Chamonix om tre uker, men før det vil Hannah Midtbø, Kenneth Ellvegård og Thilo Schröter delta på årets siste World Cup i buldring om en knapp uke.