Semifinale i Stavanger

Tre nordmenn i semifinale, få store overraskelser og små marginer for Magnus.

Sist oppdatert: 22. august 2015 kl 13.51
Magnus Midtbø på den bratta kvalifiseringsruta. Foto: Lars Verket
Magnus Midtbø på den bratta kvalifiseringsruta. Foto: Lars Verket
Lesetid: 4 minutter

Det ble dessverre ingen finale på Magnus, men det var nære. Magnus klatra råbra og så solid og selvsikker ut, men manglet tre flytt for å gå videre til finale. Han endte på 9. plass etter mange store navn. Etter han var ferdig med å klatre var han avhengig av at en av de store navnene etter han som for eksempel Adam Ondra, Romain Desgranges vinneren av verdenscupen i Imst tidligere i august, eller Gautier Supper, vinneren av verdenscupen i Briancon i juli, måtte falle tidlig for at han skulle gå videre til finale. Det var bare en liten feil fra en av dem som måtte til for at Magnus skulle gå videre, men det skjedde ikke. Ut i fra klatringen til Magnus så bør han i hvert fall være fornøyd, for det så skikkelig bra ut, men det er nok litt bittert å være så nære også.

For min og Martin sin del gikk det også ganske bra. Martin var fornøyd med klatringen sin og slo en haug. Han lå som nummer 26 etter kvaliken og endte med en 21. plass. Herreruta var veldig lang og så ekstremt pumpende ut. Romain Desgranges som vant semifinalen fikk 55+ som score, og det sier litt om hvor lang ruta var. De fikk den bratteste linja i Sørmarka arena, og generelt sett falt folk litt overalt, men det var spesielt tre flytt som felte mange. Martin kom forbi det første kritiske punktet hvor mange rotet det til, og flyttet Magnus falt på var det fire andre som også falt på.

For meg var det bra. Jeg er veldig fornøyd med å kunne klatre så bra som jeg har gjort på alle rutene selv om kroppen var tung og sliten. Første ruten var selvfølgelig bra, fordi jeg har alltid et bra forsøk i meg, men så blir jeg sliten og da er det som regel tomt. Men i dag beviste jeg for meg selv at kroppen fungerer selv om jeg er sliten, og selv om jeg fortsatt ikke får lov til å bli særlig sliten er det fint å vite at jeg fortsatt kan ta i og klatre bra. Semifinalen min var overraskende hard. Når man så på ruta så det ikke så ille ut fordi alle takene var noe å holde på og det var ikke så langt mellom dem, men posisjonene var kjipe og takene var små. Jeg gjorde en liten, men avgjørende teknisk feil som spyttet meg av veggen. Jeg hadde fortsatt mer å gå på, og det er selvfølgelig kjipt å ikke få det ut, men konkurransedagen med to kvalifiseringsruter og semifinale på kvelden var veldig lang for meg. Det er ganske utrolig at jeg har det nivået jeg har med tanke på hvordan det siste året har vært. Fire måneder med soving, to med restitusjonsaktivitet og to, snart tre måneder med trening, og det er ikke mye engang. På en god uke får jeg kanskje syv timer, og en dårlig to timer. Kyssesyken er definitivt ikke å anbefale, men jeg må innrømme at jeg har lært mye om meg selv og ikke minst blitt flinkere til å sette pris på hvor utrolig heldig jeg er. Jeg har et nivå nå som blir veldig morsomt å jobbe videre med og jeg gleder meg skikkelig til å trene ordentlig igjen. Og det var selvfølgelig gøy å klatre semifinale igjen.

Tilbake til konkurransen så var det ingen store overraskelser. Blant herrene gikk alle pumpdyrene videre, bortsett fra spanjolen Ramon Puigplaque. Sean McColl gikk heller ikke videre, og begge falt på samme flytt som Magnus. Blant damene var det heller ingen store overraskelser, med unntak av Dinara Fahkritdinova som ikke gikk videre til semifinalen. Det var tre som toppet finalen, og de tre ligger nå på delt 1. plass med tre topper totalt. Finalen begynner klokken 1615 på Sørmarka Arena med presentasjon, observasjon av rutene og så er det i gang. For alle som ikke har mulighet til å ta turen til hallen kan se konkurransen live på NRK 1 med Eirik Birkelund Olsen, tidligere konkurranseklatrer, som ekspertkommentator.

De åtte herrene som klatrer finale i ettermiddag er
Romain Desgranges, Frankrike
Domen Skofic, Slovenia
Gautier Supper, Frankrike
Sebastian Halenke, Tyskland
Adam Ondra, Tjekkia
Stefano Ghisolfi, Italia
Jakob Schubert, Østerrike

De åtte damene er
Jain Kim, Sør-Korea
Mina Markovic, Slovenia
Anak Verhoeven, Belgia
Helene Janicot, Frankrike
Jessica Pilz, Østerrike
Yuka Kobayashi, Japan
Tjasa Kalan, Slovenia

Publisert 22. august 2015 kl 13.51
Sist oppdatert 22. august 2015 kl 13.51
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen