Lørdag 18. november var en sann klatredag på Trondheim Klatresenter. Trondheim Klatreklubb (TKK) var arrangør for Nordic Bouldering Championship, og samtidig arrangerte Klatring for Alle en paraklatrekonkurranse i tauveggen.

Klatring for Alle er Trondheim Klatreklubb sitt tilbud for klatrere med funksjonsnedsettelser (paraklatring). Gruppen trener ukentlig både med tauklatring og buldring og følges opp av Laura Guertler, Sunniva Tronsen og Andreas Hauge Larsen. Gjennom paraklatring gjør Klatring For Alle gledene og mestringen klatresporten byr på tilgjengelig for alle, uansett hvilke utfordringer de måtte møte ellers i hverdagen. Konkurransen på lørdag var første av sitt slag i Trøndelag og ble avholdt parallelt med Nordisk Mesterskap i buldring i samme anlegg. Deltakere og publikum fikk oppleve en innholdsrik og spennende klatredag.

Annonse

Til lørdagens arrangement ble hele tauveggen med ni bolterekker skrudd om til stilige konkurranseruter som innbydde til et bredt spekter av klatreutfordringer. De ni deltakerne konkurrerte i klassene Led, Topptau og Topptau+ på tvers av funksjonsnedsettelser. Man samlet poeng ved å klatre flest mulig ruter, hvor vanskeligere ruter ga mer poeng. Dette førte til mye klatring hele dagen, og det ble diskutert beta mellom frivillige og deltakere.

Heiarop og applaus fra publikum hjalp deltakerne å presse grensene sine og vise rå styrke og utholdenhet. Utsagnet av en blind deltaker “Nå har en drøm gått i oppfyllelse!” oppsummerer arrangementet bra. Også Norges Klatreforbund var representert med Stein Tronstad og Nina Skaugvoll.
Det er nok trygt å påstå at konkurransen har spredd klatreglede og mestring. Klatring For Alle takker alle deltakere, frivillige, publikum og sponsorer for en fantastisk dag.

para1

Skarpklatrer: Dina Eivik vinner ledkonkurransen.

para2

Tøff: Rullestol er ingen hindring for å klatre. Martin vant klassen Topptau+.

para3

Strekk: Eirin Værnes Fiske vinner klassen for Topptau.

para4

Gleder seg: Hala venter på tur i veggen.

para5

Arrangørene: Laura Guertler og Andreas Hauge Larsen står bak Klatring for Alle.