Helgens verdenscup ble arrangert i den historiske klatrebyen Briancon, høyt opp i de franske fjell. Briancon er alltid en bra konkurranse tross vanskelige forhold, og i år var inget unntak. Semifinalen ble avsluttet i storm og finalen ble klatret i regn, men dette var kun et hinder for et fåtall klatrere.

Jeg kvalifiserte meg til semifinale med 22. plass etter middels klatring i kvalifiseringen. Jeg hadde en god rute som ga meg et dårlig restultat og en dårlig rute som ga meg et relativt godt resultat. En runde som beviser at resultatene ikke alltid gir mening og føles tilfeldige. Briancon er kjent for det vi kaller en gammeldags stil. De siste årene har stilen vi konkurrerer på endret seg dramatisk og i helgen var vi tilbake et par år i tid, men det er likevel en stil vi alle bør beherske. Pumpende, jevnt, små tak og mange mange flytt.

Annonse

Semifinalen var litt tyngre klatring og jeg følte meg bedre enn i kvalifiseringen som jeg klatret tidligere på dagen. Å ha semifinale samme dag, som vi alltid har i Briancon, er hardt og utmattende, men i år var jeg pigg og veldig gira. Jeg følte meg bra i veggen, som jeg har følt meg under alle semifinalene i år, men som jeg også gjorde i Chamonix falt jeg på det første harde flyttet. Frustrerende, men jeg har analysert og skal passe på at det ikke skjer igjen.

37682728_10156200729820465_2168245464074289152_o

Semifinalen. Foto: Stian Christophersen

Å få ut 100% i konkurranser er vanskelig. Det er det vanskeligste med konkurranser, og det er noe som er lett å glemme. Jeg pleier å være god på å få ut mye av det jeg har inne. Jeg presterer bedre i konkurranser enn på trening, men i år har det vært motsatt. Det er frustrerende å ikke få det ut når man vet at man kan så mye bedre. Briancon var årets tredje konkurranse, og selv om hver konkurranse er viktig er det en konkurranse som er enda viktigere og alt frem til det er oppladning. Jeg har kanskje ikke fått de resultatene jeg har ambisjoner om, og jeg har ikke fått ut det jeg er god for, men jeg håper at disse erfaringene gjør meg bedre forberedt til VM om få uker.

Jeg endte på 19. plass i semifinalen på count-back, men tross et resultat jeg ikke er spesielt fornøyd med er det fortsatt kun en fight fra å være fornøyd. Jeg klatrer bra, men mangler de siste flyttene. Nivået er utrolig jevnt i år og fighten er avgjørende på alle ruter. Ny mulighet allerede på fredag med verdenscup i Arco, Italia.