De aller beste seniorene manglet riktignok under dagens konkurranse, men de sterkeste guttene fra eldre junior de siste par årene har nå tatt steget opp i seniorklassen, og der imponerte de stort.

Etter kvalifisering var det Jon-Pål Hamre, fjorårets norgesmester og stabil i toppen som junior i mange år, som ledet herreklassen. Han gjorde det også best i finalen og tok med seg gullet etter å ha slått Brage Birkelund Olsen som nummer 2 og Jarle Kalland som nummer 3.

Annonse

I dameklassen var det Ragnhild Eriksrud som vant og gjorde det best gjennom hele konkurransen. I denne klassen var det kun fem deltakere, og selv om dette ikke er uvanlig for oss i miljøet er det fortsatt synd med få deltakere. Det var derfor veldig gøy å se Magnhild Øfsti, som for et par år siden var en av de unge lovende, tilbake på konkurransearenaen. Hun slo til og kom på 2. plass foran Benedikte Aa. Alle tre fra Sogndal Klatreklubb.

Blant juniorene har meritterte Martine Limstrand tatt steget ned fra seniorklassen til eldre jenter junior for å konkurrere med de sterke jentene på hennes egen alder. Nå som Bergljot Hanssen, Lisa-Marie Kvandahl og de andre som var i toppen i yngre junior er blitt eldre junior, ble denne klassen mer interessant å konkurrere i. Martine lå imidlertid ikke så bra an etter de to kvalifiseringsrutene, men steppet det opp i finalen. Der måtte hun se seg slått av Bergljot som var suveren, og som ledet gjennom hele konkurransen, og Lisa-Marie som kom et flytt lenger enn Martine. De beste juniorene gjorde det betraktelig bedre enn seniordamene på den samme finaleruten. 

Leo Bøe har tatt steget opp i eldre junior og den vanlige duellen mellom han og Jens-Kristian Aasmundsen er derfor brutt. Leo toppet sin finalerute og vant med det sin klasse foran Håvard Helgesen fra Sogndal Klatreklubb og Birk D. Næss fra Lillehammer Klatreklubb.

I den yngste gutteklassen var det en ny gutt som stod på toppen av pallen; Aleksander Øritsland fra Bratte Rogalands Venner. Han toppet finaleruta og slo derfor Jens-Kristian fra Oslo som ble nummer 2 og Baste Andisilic fra Fredrikstad.

Konkurranseåret er nå i gang, og jeg skal fortsette å dekke konkurransene fremover. Neste norgescup er i April på det relativt nye anlegget på Lillehammer. Den konkurransen er også en uttakskonkurranse for verdenscupen i Stavanger i august. Norge har 13 plasser for herrene og 12 plasser for damene. Vi regner med å kunne se landets beste klatrere og alle som har lyst til å kjempe om en plass til verdenscupen på konkurransen i Lillehammer i midten av April. Jeg gleder meg i hvert fall!