I år er kalenderen todelt med Norgescupen i buldring på våren og led på høsten. Den første av tre taukonkurranser er nå unnagjort og det på fantastiske Lofoten.

Som det ofte er i Norgescupen var det mange av landets beste utøvere som valgte å ikke ta turen, men det la ingen stopper på konkurransen. Alle klasser hadde flere startende, og det var kun klassen dame senior som hadde få deltagere. De andre klassene hadde rundt ti utøvere stillende til start.

Annonse

Rutesetterne Martin Mobråten og Joakim Louis Sæther stod for arrangementets ruter og de rapporterer om at det var en fin konkurranse å skru.

- Vi valgte å skru litt lett i kvalifiseringen sånn at alle fikk klatret mye, og i finalen skrudde vi hardere og mer tilpasset de beste i de ulike klassene, forteller Martin.

Lagkameratene Sunniva Øvre-Eide og Teodor Kirkebø ble beste i klassen yngre junior. De er fra forskjellige klatreklubber – Sunniva fra Grenland og Teodor fra Kolsås – men klatrer i samme satsningsgruppe ledet av Thilo Schröter og meg. Også lagkamerat Per Caspersen tok sølv i den blant guttene. Emma Wollebæk tok sølv i jenteklassen, mens bronsen gikk til Edel Lemvik. De tre jentene er siste tilskudd i juniorlandslaget. Bronsen i gutteklassen var det Bratte Rogalands Venner sin Lars Matre som tok.

I eldre junior jenter var det tre familiære navn på pallen med Signe Øye fra Lillehammer Klatreklubb på topp, og Amanda Pettersen ble nummer to og Tuva Haave nummer tre, begge fra Oslo Klatreklubb. De tre jentene prestererte jevnt i finalen og Signe tok gullet med bedre kvalifisering.

I gutteklassen var det Tromsø Klatreklubb sin beste utøver Leo Chiba som tok gullet foran Mathias Øiom fra Bratte Rogalands Venner og Tobias Reidel fra Oslo Klatreklubb. Finalen skilte guttene bra og de ble alle skilt på tre flytt. Leo med 31+, Mathias med 28+ og Tobias med 25+.

I herreklassen var det en glede å se Leo Bøe tilbake i aksjon. Leo har slitt med en skade de siste årene og har ikke kunnet klatre i nærheten av like mye som han har hatt lyst til. Deltagelse i helgens Norgescup håper jeg er et signal på at kroppen hans er på gli og at han kan klatre mer. Leo tok en overlegen seier foran Håkon Mathias Wegge fra Narvik Klatreklubb og Joakim Sveen fra Lillehammer Klatreklubb.

I dameklassen var det også et kjent navn tilbake på resultatlisten og det var Martine Limstrand, nå for Lofoten Klatreklubb og tidligere for Bodø Klatreklubb. Martine vant klassen dame senior fulgt av Ingrid Kverneland fra Vest-Lofoten Klatreklubb og Karin Johanna Eknor fra Narvik Klatreklubb. Martine konkurrerte aktivt i Norge og i europacupen for et par år tilbake.

Rutesetterne forteller at de ikke ønsket mange topp i finalene, og det var faktisk kun en topp blant alle klasser, og det var Teodor i den yngste gutteklassen. De forteller også at nivået i de yngre klassene var bra, men at de andre klassene bar preg av få deltagere, med noen hederlige unntak.

Dette var den første av tre nasjonale taukonkurranser og neste er NM, den største av dem, i november. Etter NM arrangeres siste Norgescup i Haugesund.

Resultater finnes her