Kenneth Elvegård og Adam Pustelnik stod for rutesettingen i hallen som kalles Slakteriet. Kenneth pleier jo selv å delta på konkurranser, men denne gangen stod han for rutesettingen. Han jobber til daglig som rutesetter på Klatreverket i Oslo, og er en av de med mest erfaring fra internasjonale buldrekonkurranser. Han er gira og han er kreativ, og det er ingen dårlig kombinasjon. Adam er i mine øyne en av de som skrur best i verdenscupen. Han skrur primært for taukonkurranser, men også noen buldrekonkurranser som for eksempel Adidas Rockstar.

Som vanlig var det tre aldersklasser; yngre junior, eldre junior og senior. Når konkurransene arrangeres i nord har det noen ganger pleid å være dårlig oppmøte sør i fra, men i helgen var det en haug juniorer og seniorer som tok turen oppover.

Annonse

Martin Mobråten og Maria Sandbu, begge fra Trondheim klatreklubb, var de store favorittene i forkant av konkurransen til å vinne seniorklassene, og de leverte. Martin var den eneste som gikk flere enn et bulder i finalen, og kan vel kalles overlegen. Maria gikk også de fire finalebulderne i dameklassen. Chrsiter Raugland fra Oslo klatreklubb tok andre plassen i herreklassen foran Robin Mjelle med en mer bonus. Martine Limstrand fra Bodø tok andre plassen bak Maria med en mindre bulder. Tredjeplassen gikk til Outi Lassila, også fra Bodø klatreklubb.

I den eldste gutteklassen toppet de tre på pallen alle de fire finalebuldrene. De to beste, Kristoffer Klev fra Oslo og Birk Næss fra Lillehammer fikk helt like finaleresultater og ble skilt på kvalikresultatene. Tredjeplassen som var Christian Eliassen fra Trondheim gikk de fire bulderne på ti forsøk.

I den eldste jenteklassen var det også to med fire topper på like mange forsøk. Sunniva Haave og Ingrid Amundrud, begge fra Oslo, flashet de fire finalebuldrene. Sunniva hadde en bonus mer i kvaliken og stakk derfor av med seieren i denne klassen. Tredjeplassen gikk også til Oslo Klatreklubb med Lisa-Marie Kvandahl.

Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen fra Oslo klatreklubb vant den yngste gutteklassen og som eneste som gikk de fire finalebuldrene. Baste Andesilic fra Fredrikstad klatreklubb og Hauk Lem fra Kolsås klatreklubb ble nummer to og tre skilt med en bonus mer.

Mia Wollebæk fra Trondheim vant den yngste jenteklassen foran Stine Raknes, også fra Trondheim. Tredje plassen gikk til Lea Schmitthenner fra Kolsås klatreklubb. Mia og Stine gikk alle de fire finalebuldrene, mens Lea gikk tre av dem. Regine Storå fra Bodø gikk også tre buldere på like mange forsøk som Lea, men et dårligere kvalikresultat gav den lokale jenta fjerde plassen.

Kenneth var delvis fornøyd med konkurransen. Som helhet var den veldig bra, men de følte de bommet litt på nivået i juniorklassene, spesielt de to eldste klassene. Ettersom nivåforskjellen er såpass stor, og de tre beste er såpass jevne er det vanskelige klasser å skru for. Skrur man hardt kan det bli få topper å se, og skrur man lett blir det fort count back til kvalifiseringen. «Vi valgte å skru litt lettere fordi kvaliken var bra og den skilte bra i tillegg, men de beste juniorene hadde et ekstra gir vi ikke forutså og gikk finalebuldrene våre lett. Vi burde gikk dem noe hardere og mer utfordrende.» Bortsett fra dette syns både han og Adam at det var gøy å skru, og fornøyde med at de traff bra på seniorsiden. De syntes også at det var veldig dumt at kvalifiseringen for senior har et format som gjør at man kun har seks forsøk per bulder, og det gjør at man ikke kan skru risikable flytt, som jo er veldig kult når man først har en jam session.

Alt i alt høres det ut som helgen i Bodø var en stor suksess. Det er kun to uker til NM arrangeres i Trondheim, og jeg er sikker på at helgen i Bodø ga god erfaring før NM. Men før den tid er det nordisk mesterskap i buldring. Det går av stabelen på lørdag i Turku, Finland. Fra Norge skal både Kenneth og Martin, i tillegg til Hannah Midtbø, Thilo Schröter og jeg selv delta.

Fullstendige resultater fra norgescupen finner her