Lisa-Marie kvalifiserte seg til finale med en 6. plass etter en fantastisk 2. plass fra hennes første rute og en 10. plass fra hennes andre. I finalen endte hun med score 29 som ga henne en 9. plass. Score 29 var grunnet en betafeil hvor Lisa-Marie klarte å gå til et fottak. En miss som lett kan skje i finalen som er onsight. En kjedelig avslutning på en ellers fin konkurransehelg.

I den yngste jenteklassen hadde vi tre norske jenter med Sunniva Øvre-Eide, Emma Wollebæk og Edel Lemvik. Sunniva ble beste norske med 16. plass etter solid klatring på hennes første rute hvor hun fikk en 11. plass og en litt dårligere andre rute som ga henne 16. plass totalt. Et par flytt til på en av rutene kunne sendt henne opp blant topp 10 og til finale. Hun var veldig fornøyd med egen klatring etter den første ruten, men så ble hun litt for ivrig på rute to og hastet seg gjennom en sekvens hun burde klatret litt roligere. Emma og Edel kom et par flytt kortere på begge rutene og endte som 26 og 35.

Annonse
LRG_DSC01815

Sunniva Øvre-Eide i veggen under forrige helgs europacup i Sveits. Foto: Tina Hafsaas

Mia Wollebæk og Ingrid Kindlihagen klatret i den mellomste klassen kalt youth A og Mia endte med en 20. plass. Etter å ha vært stabil topp 15 på de tidligere konkurransene i år er nok 20. plass en liten nedtur. Hun har vært nære topp ti ved flere anledninger, men i helgen fikk hun en 18. plass på den ene ruten og 22. plass på den andre. Ingrid kom et godt stykke bak på begge ruter og endte på 39. plass

For de fem norske guttene var det ingen som skilte seg veldig ut. Hauk Lem i den eldste klassen hadde en bra rute, men han hadde også en dårlig rute hvor han falt tidlig og endte på en 25. plass. Også Teodor Kirkebø i den yngste klassen hadde en ganske bra rute som han var fornøyd med, men rotet seg bort på rute to som sendte han et stykke ned på resultatlisten og endte på 39. plass.

I den mellomste gutteklassen hadde vi de siste tre norske deltagerene; Tobias Reidel, Albert Suthurst og Ørjan Vaage. Tobias ble best nordmann, også med en bra og en dårlig rute og endte med en 35. plass. Albert og Ørjan presterte jevnt på begge rutene og fikk henholdsvis 37. plass og 40. plass. Interessant å se er at Albert var kun en pluss i fra Tobias på den ene ruten, og den plussen utgjorde svært mange plasseringer på resultatlisten. Tobias fikk 19+ og 25. plass og Albert 19 og 35. plass på denne ruten.

36817096_2164791740463896_6009407477651603456_n

Nesten hele laget med coach Nicki Horak tv., Albert Suthurst, Ørjan Vaage ,Teodor Kirkebø, Lisa-Marie Kvandahl, Tobias Reidel, Mia Wollebæk, Emma Wollebæk og Sunniva Øvre-Eide. Foto: Hans Petter Wollebæk

Coach Nicki Horak var som vanlig på plass og rapporterer om fantastisk konkurranse. En herlig gjeng og en vel gjennomført konkurranse.

- Vi var nære på å ha to finalister i helgen, og det hadde vært utrolig kult.

Han hinter her til Sunniva i den yngste jenteklassen som kun var et par flytt fra å kvalifisere seg til finale.

Helgens konkurranse var årets siste europacup på led, men sesongens høydepunkt venter fotsatt – verdensmesterskapet som arrangeres i Moskva i august. Hit reiser alle utøverne på landslaget og det blir en relativt stor tropp. Før den tid skal juniorene i aksjon på den siste europacupen i buldring om to uker.