Norges Klatreforbund melder på sine nettsider at Norgescupen i Haugesund og Molde blir gjennomført, samt NM i led-, speed- og paraklatring i Sogndal. 

Det blir dog en litt annerledes konkurransehøst uten publikum (det vil bli livestreamet), og utøverne må ha med egne tau. 

Første Norgescup i led går av stabelen allerede i helga 17-18.oktober i Haugesund. Den vil være i Haugalandsveggen. Det er allerede rundt 94 påmeldte i klassene senior damer og herrer, yngre junior gutter og jenter, og eldre junior gutter og jenter. Konkurransen vil bli livestreamet. 

Hoveddommer i Haugesund vil være Arve Stavø, og rutesetterne er Joakim Louis Sæther og Patrick Pedersen. 

Mange påmeldte til høstens første Norgescup

Det er mange sterke navn på lista og naturlig nok preger klatrere fra Bratte Rogalands Venner listene. For øvrig i senior herrer er fjorårets NM-vinner Leo Ketil Bøe påmeldt (han vant NM uten å bruke kalk), og evigunge og sterke pappaen Jan Eivind Danielsen. Ellers preger søstrene Haave påmeldinga til senior damer. 

Når eldre og yngre junior jenter og gutter blir seniorer så vil det nok bli litt flere påmeldte på seniorsida. De utgjør vel totalt majoriteten av påmeldingene til høstens første Norgescup.

I eldre junior gutter vil man tro at Arne Farestveit, Tobias Reidel, Kristoffer Raa Danielsen og Andreas Kaada kommer i øvre sjiktet på skalaen. I yngre junior gutter er det mange sterkinger fra Kolsås som Trym Skuggen Landmark, Per Ravlo Caspersen, Sverre Blixt og Alfred Kirkebø. Samtidig er det mange sterke kids i Rogaland og, så her kan alt skje. 

I eldre junior jenter er det blant annet rogalendingen Edel Lemvik (som for øvrig har bytta klubb til Kolsås), Ingrid Kindlihagen, Amanda Buer og Liv Spillum som potensielle jenter høyt på lista. 

Norgescuprunde nr 2 går av stabelen i Molde 30.oktober-1.desember, og du kan allerede melde deg på. 

Norgesmesterskapet i ledklatring, paraklatring og speedklatring blir avholdt i Sogndal 20-21.november. Du kan allerede melde deg på. 

Norges Klatreforbund oppfordrer alle utøverne til å ta idrettens koronavettkurs før arrangementene, og ellers lese koronainfoen til NKF på deres nettsider.