Hjem
 / Hannah og Mie til semifinale i VM

Hannah og Mie til semifinale i VM

Stor norsk dag for kvinnebuldring med to damer til semifinale i VM.

Sist oppdatert 16. september 2016 kl 09.54
Hannah Midtbø på kvalifiseringsens hardeste flytt. Foto: Thilo Schröter
Hannah Midtbø på kvalifiseringsens hardeste flytt. Foto: Thilo Schröter

Hannah Midtbø og Mie Kastet kvalifiserte seg videre til semifinale under gårsdagens kvalifisering i buldring. I hver sin gruppe ble de blant de 10 beste og fikk en billett til neste runde som klatres lørdag morgen. Hannah imponerte stort på de tekniske bulderne vi fikk servert i dag og toppet tre buldre på fem forsøk. Hun var også en av tre til å gå dynoen, men stresset ut i toppen grunnet få sekunder igjen på klokken. Mie som klatret den andre gruppen imponerte også stort ved å gå de fire første bulderne, som også var svært tekniske. Kanskje enda mer tekniske enn gruppen til Hannah. Begge er fornøyde med gårsdagens innsats og gleder seg veldig til i morgen. Hannah har tidligere vært i flere semifinaler i verdenscupen og VM for fire år siden, for Mie er det hennes aller første.

Sunniva Haave og jeg selv deltok også på buldringen, men vi kan ikke skryte av en like bra prestasjon. For min del manglet jeg hodet, og det er essensielt å ha med seg på en buldrekonkurranse. Sunniva følte også at noe manglet og fikk ikke helt ut det hun hadde inne. Vi gikk begge en bulder hver, Sunniva på fem forsøk og jeg på åtte. I går persa jeg i tidenes dårligste resultat, i dag har jeg ambisjoner om å perse på beste resultat.

For gutta var det led på planen og det var Rolf-Martin Bjørngaard og Thilo Schröter som stod for norsk representasjon. I hver sin gruppe klatret de to ruter av ulik stil; en pumprute og en hardere som handlet mer om makspump. Thilo overrasket seg selv med hvor høyt han kom på første ruta, og følte selv han hadde litt mer inne. På den andre som var lettere klatret han bedre, mer avslappet og falt enda høyere enn han gjorde på første. Han syns det var kult å stille opp på tau selv om, som vi alle vet, han prioriterer buldring og har ikke lagt ned en særlig innsats for å komme langt på taurutene. Han syns likevel at det hadde vært kult å teste det ut å trene for en tausesong en gang i fremtiden. Jeg personlig tror han kunne gjort det veldig bra på verdenscupen om han legger ned et solid arbeid for å bedre pumpen.

Rolf-Martin var i motsatt gruppe av Thilo og endte som 44 i sin gruppe. Med drøyt 20 flytt på begge rutene holdt det til å bli både pumpa og sliten, og han endte et stykke ned på resultatlisten. Han har tidligere uttalt at dette kom til å være hans siste konkurranse. Til vinteren drar han i militæret og han er usikker om han kommer til å returnere til konkurranseklatringen, men utelukker det ikke.

I dag er det dags å ta på selen igjen og jeg klarer nesten ikke å vente med å se hva rutesetterne har skrudd for oss. Semifinalen begynner 19.00 med damer tau og buldring herrer samtidig. Konkurransen streames live på www.ifsc-climbing.org

Publisert 16. september 2016 kl 09.54
Sist oppdatert 16. september 2016 kl 09.54
Relaterte artikler
NORSK SUKSESS: Klatrere fra Norge dro like godt inn åtte av elleve gullmedaljer under nordisk mesterskap i klatring i Danmark. Foto: NKF
Åtte norske gullmedaljer

– Gøy å se at nivået øker

MYE FOLK: Stor deltagelse da tidenes første bedrifts-NM i buldring gikk av stabelen i helga. Foto: Lars Mjaavatn
Tusenvis av toppede bulder

Norges første bedrifts-NM i buldring

TILBAKE: Sunniva Øvre-Eide med 10. plass i europacup etter langt skadeopphold. Foto: OutThereCollective
Europacup i Italia

To norske til semifinale

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue