Tina Johnsen Hafsaas

MKO_BWC 2018_Munich_Qualification Women_Blue Eyes_130_Copyright Marco Kost kopi

 

Flere ganger Norgesmester og nordisk mester, verdenscupfinalist og vår fremste konkurranseklatrer. Tina dekker nasjonale og internasjonale konkurranser for magasinet Klatring.

Knappe to uker etter VM ble avsluttet i Tokyo, Japan stod EM i buldring for tur i Zakopane, Polen.

Annonse

I mars, rett før NM i buldring tok Haave et stygt fall på trening og fikk ankelen ut av ledd. Det betydde i prinsipp inget Norgesmesterskap, ingen verdenscuper og sannsynligvis ingen konkurranser i 2019. Nå er hun tilbake, raskere enn forventet og i helgen deltok hun i EM i buldring som eneste nordmann. Thilo Schröter som stod på påmeldingslisten deltok ikke grunnet fingerskaden han pådro seg i VM i Tokyo for tre uker siden.

Sunniva var marginer fra å kvalifisere seg til semifinale i den polske byen Zakopane som stod for arrangement av mesterskapet. Med 2 topp og 3 sone hadde hun samme score som siste dame inn i semifinalen, men med et par forsøk mer havnet hun rett utenfor på en 22. plass. Hun forteller at det var kjipt å være så nære på å gå videre, men at det var over all forventning og ikke kan være annet enn glad.

- Jeg har savnet å konkurrere og det var enda morsommere enn jeg husket det som, fortsetter hun.

Da hun avsluttet runden sin lå hun på 19. plass og ble dyttet ut av semien blant de siste damene i aksjon.

20190906_195309
20190906_195309

Haave på svaet. Foto: Sissel Eik Haave

Mesterskapet ble vunnet av Urska Repusic fra Slovenia og Mickael Mawem fra Frankrike. De er våre nye Europamestere. Det bør dog nevnes at det var et eksepsjonelt dårlig oppmøte i konkurransen. To av Tokyos kvinnelige semifinalister og en av herrene deltok i helgens mesterskap og de fleste av navnene jeg gjenkjente var juniorer. Det er en uheldig konsekvens av OLs kombinertformat som har gitt utøverne en spinnvill konkurransekalender. Konkurranser må ofres, og de minst viktige av året 2019 er kontinentalmesterskapene i singeldisipliner. De gir ingen rankingpoeng og bidrar ikke for muligheten til å kvalifisere seg til OL, og droppes da av mange. At det var så få som deltok i Polen kom som en overraskelse på meg. Jeg håper virkelig ikke at EM i led kommer til å lide i like stor grad. En annen grunn til dårlig oppmøte er også at konkurransen kom svært tett på det lange verdensmesterskapet som ble avsluttet for knapt to uker siden.

20190906_200122
20190906_200122

Sunniva Haave på et av de brattere kvalifiseringsbuldrene. Foto: Sunniva Eik Haave

Dårlig oppmøte eller ei, Sunniva er i gang og hun skal igjen i aksjon neste helg på Adidas Rockstars. Hun vant en avstemningskonkurranse i regi av Vertical Life og har fått en fribillett kalt «underdog» til den prestisjetunge buldrekonkurransen som arrangeres i Stuttgart, Tyskland. Thilo ble invitert som eneste "pro" fra Norge, men må stå over på grunn av fingerskaden. Mange har kanskje sett han i aksjon på Oslo Klatresenter eller Instagram, og det går overraskende bra etter han fikk påvist avrøket A4-ringbånd, men konkurranseklar er han ikke. Han kan klatre og ta i, men må være selektiv i hva han klatrer på og han håper å rekke Nordisk mesterskap i oktober. 

Helgen etter Adidas Rockstars skal juniorene våre ut i aksjon igjen med deres Europamesterskap i buldring. 

Resultater fra helgens konkurranse finnes her.