Emma Wollebæk til semifinale

Det ti dager lange verdensmesterskapet for juniorer i Arco, Italia avsluttes med stor norsk suksess.

Sist oppdatert 31. august 2019 kl 22.04
Det norske juniorlandslaget som deltok i VM i Arco, Italia. Foto: Norges Klatreforbund
Det norske juniorlandslaget som deltok i VM i Arco, Italia. Foto: Norges Klatreforbund

Tina Johnsen Hafsaas

MKO_BWC 2018_Munich_Qualification Women_Blue Eyes_130_Copyright Marco Kost kopi

Flere ganger Norgesmester og nordisk mester, verdenscupfinalist og vår fremste konkurranseklatrer. Tina dekker nasjonale og internasjonale konkurranser for magasinet Klatring.

I mesterskapets siste disiplin og siste kvalifisering kapret Norge sin plass i semifinalen med lillesøster Wollebæk i den mellomste aldersklassen i disiplinen buldring. Dette er Emmas sterkeste disiplin som klatrer og det var en stor glede å se henne få til en bra runde.

IMG_6374
IMG_6374

Emma topper og går videre til semifinale. Foto: Rebekka Øvre-Eide

I en hard kvalifisering som krevde en topp og to soner gikk Emma videre med en topp og tre soner, en score hun også fikk i semifinalen. I den runden toppet alle jentene minst en bulder, men med Emmas tre soner kapret hun 15. plass som ble hennes endelige resultat. Det var kun seks jenter som toppet flere enn en bulder, som i denne runden betød at alle som toppet mer enn en bulder gikk videre til finale. Emma hadde en hånd på topptaket på bulder to, og kan med det sies å være nære sin andre topp og sin første internasjonale finale. En topp av denne ville sendt hun videre til finale på færre forsøk enn siste jente inn i finalen. En 15. plass i et VM er uansett en stor prestasjon for Emma som er i sitt første av to år i klassen youth A. Emma klatret også semifinale i fjorårets VM i Moskva, og da endte hun på 15. plass.

Ingrid Kindlihagen i samme klasse hadde også en god runde og endte på en 27. plass med sine tre soner. En topp i denne runden hadde sendt henne videre til semifinale.

69880216_2614343638630295_3378520566087548928_n
69880216_2614343638630295_3378520566087548928_n

Ingrid Kindlihagen og Emma Wollebæk. Foto: Norges Klatreforbund

Edel Lemvik i den yngste jenteklassen var også i en kvalifiseringsrunde med harde buldre, og med hennes tre soner fikk hun 33. plass. En topp sammen med hennes tre soner ville gitt hun en plass i semifinalen. Også Sunniva Øvre-Eide var i denne klassen, også nære på å toppe en buldre, men uten topp og kun en sone havnet hun langt ned på resultatlisten med sin 51. plass. Det er dog en klasse med mange utøvere, faktisk den største av de seks klassene i dette mesterskapet med 88 utøvere.

IMG_6226
IMG_6226

Edel Lemvik i aksjon. Foto: Rebekka Øvre-Eide

Resten av det norske laget havnet et godt stykke ned på listene med Albert Suthurst med en topp og to soner som gav han en 59. plass og Mia Wollebæk uten topp og uten sone på delt 51. plass sammen med åtte andre. Ørjan Vaage og Hauk Lem som deltok i led tidligere i mesterskap deltok ikke i buldrekonkurransen.

Mesterskapets siste disiplin var speed. Her er det ingen høye forventinger til laget ettersom utøverne ikke har muligheter til å trene på den standardiserte 15 meter lange ruten. Det ble dog satt en ny norsk kvinnelig rekord med Ingrids kvalifiseringsrunde med tiden 13.693 sekunder. Også Emma, Albert og Edel deltok i speed og fikk med det et resultat i kombinertkonkurransen.

Resultatene fra kombinertkonkurransen ble Emma med 16. plass og Ingrid med 18. plass i klassen youth A, Edel med 22. plass i klassen youth B og Albert med 26. plass i klassen junior.

IMG_6193
IMG_6193

Albert Suthurst høyt på et av sine kvalifiseringsbuldre. Foto: Rebekka Øvre-Eide

Årets største begivenhet for våre unge og håpefulle er over for i år, og forbundet rapporterer om topp stemning fra sommervarmen. Arco i august er ingen drømmedestinasjon for klatrere med sine 30+ grader celcius og konstante solstek, men det er likevel en fantastisk konkurransearena og sjarmerende by. Man kan gå uansett hvor man skal, alle lagene bor i nærheten av hverandre og maten er upåklagelig. Arco har en stemning alle klatrere bør oppleve, og jeg er sikker på at det var et fantastisk junior-VM.

arco-lag_2-900
arco-lag_2-900

Det norske juniorlandslaget. Foto: Norges Klatreforbund

Mesterskapet ble lørdag avsluttet med de siste finalene, og for søndag står det kun hjemreise på planen, men allerede om tre uker skal de unge igjen i ilden med junior-EM i buldring og led står for tur sent i oktober. Noen av dem skal til og med bli med meg på senior-EM i Edinburgh i oktober. Det skal bli gøy!

Resultatlister finnes her.

Publisert 31. august 2019 kl 22.04
Sist oppdatert 31. august 2019 kl 22.04
Relaterte artikler
NORSK SUKSESS: Klatrere fra Norge dro like godt inn åtte av elleve gullmedaljer under nordisk mesterskap i klatring i Danmark. Foto: NKF
Åtte norske gullmedaljer

– Gøy å se at nivået øker

MYE FOLK: Stor deltagelse da tidenes første bedrifts-NM i buldring gikk av stabelen i helga. Foto: Lars Mjaavatn
Tusenvis av toppede bulder

Norges første bedrifts-NM i buldring

TILBAKE: Sunniva Øvre-Eide med 10. plass i europacup etter langt skadeopphold. Foto: OutThereCollective
Europacup i Italia

To norske til semifinale

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue