De seneste årene har NM i buldring vært konkurransen med flest deltakere og høyest nivå. I år skal vi konkurrere på Sørmarka Arena. En arena mange av oss er godt kjent med etter flere nasjonale og internasjonale taukonkurranser, men i år er det buldring på agendaen for Rogalandsklubben.

Rutesetterduoen fra Getchaclimb Kenneth Elvegård og Martin Mobråten skal stå for bulderne og det er lovet pengepremier for seniorklassene. Påmeldingsfrist er 7. mai og gjøres via MinIdrett.

Annonse

Når det kommer til favoritter er det ikke til å se bort i fra at regjerende Norges- og nordisk mester Hannah Midtbø er den største. Hun har kanskje tatt et steg tilbake fra internasjonale konkurranser, men på NM har hun tenkt seg og er neppe i dårlig form. Hun trakk seg fra landslaget tidligere i år grunnet et ønske om å bruke tid på andre aspekter ved klatringen. Utfordrere i dameklassen er pallplassene fra høstens mesterskap som er jeg som tok sølv på begge, Sunniva Haave som tok bronse på nordisk mesterskap og Mie Kastet som tok bronsen på NM. Med BRV som arrangør og Stavanger som arena skal vi ikke se bort i fra at Therese Johansen dukker opp. Hun har kanskje vært ute av konkurransearenaen lenge, men om hun stiller opp er hun uten tvil en gullkandidat.

På grunn av verdenscup i Kina samme helg er det usikkert om regjerende Norgesmester Thilo Schröter stiller opp på NM eller ei. Han har akkurat startet sin verdenscupsesong og må ta en beslutning om hva han gjør akkurat denne helgen veldig snart. Om han stiller på NM er han uten tvil den største gullkandidaten, og om han ikke stiller blir det et åpent løp om tittelen. To av de sterkeste herrene i landet skrur, Stian Christophersen har meldt at han ikke stiller på NM og Erik Grandelius er på tur i USA. Om bronsevinneren fra NM i Oslo, Audun Bratrud tar turen vil han være en gullkandidat basert på fjorårets prestasjon. Finalistene fra i fjor Endre Evensen og Jon-Pål Hamre vil også kunne hevde seg. Bror til Jon-Pål, Tarjei Hamre har levert solide buldre utendørs tidlig denne sesongen og hjemmehåpet John Henry Nilssen vil også kunne hevde seg. De to sistnevnte deltok ikke på forrige NM.

Det er forventet et høyt deltagerantall, spesielt i de fire juniorklassene. Noen juniorer har blitt seniorer og noen yngre juniorer har gått over i den eldre klassen. Det blir spennende å se hvordan utviklingen er for de minste og om det blir noen overraskelser i seniorklassene. Jeg er sikker på at det blir et topp arrangement og mye kul klatring.

Tidsskjema og mer informasjon finnes på Norges Klatreforbund sine nettsider.