Veggen i Sogndal er den mest imponerende veggen vi har her i landet med sine 18 metere i høyde og 750 kvadratmetere med klatreflate. Martin Mobråten og polske Adam Pustelnik stod for rutesettingen, og de ble imponert over hva som ble prestert i helgen.

Med den høye veggen var det ingen overraskelse at rutene ble pumpende, og nok en gang var det ungdommen som var best. Vinneren i herreklassen var 20 år gamle Endre Evensen, og han toppet finaleruta som var gradert rundt 9-. Ruta fikk også se en annen topp, Leo Bøe, vinneren i eldre junior. Jeg kaller de pumpdyrene fra Bergen, og i helgen leverte de! Videre skilte ruta bra og det var ingen i øvre skiktet av hverken herre senior eller eldre junior gutter som falt på samme flytt.

Annonse

Vinneren i dameklassen var Ragnhild Eriksrud som har deltatt på en haug med Norgescuper tidligere. Hun var den mest meriterte og den med mest konkurranseerfaring av damene som stilte, og forrige norgescupvinner Eline Neshæim ble nummer to.

Lisa-Marie Kvandahl fra Oslo tok sin femte strake seier i norgescupen i klassen eldre junior. Denne gangen var hun ikke like overlegen som sist, men presterte likevel nok til seier. Klubbvenninne Camilla Persen ble nummer to kun et flytt bak. Finaleruten damene og jentene i eldre junior klatret på var i følge rutesetterne en svært pumpende 8/8+, men ryktene sier at det i så fall var en kjip en for graden.

I den yngste gutteklassen ble det to topp i finalen med Kristian Eian fra Oslo og hjemmehåpet Arne Farestveit, men med Kristian sitt bedre kvalik resultat – to topp – ble det seier for unggutten fra Oslo, som også vant Norgescupen i Narvik.

Emma Wollebæk er et nytt navn på topp i den yngste jenteklassen, og ut i fra resultatlisten så hun overlegen ut. Ruten de yngste jentene klatret på var i følge Martin og Adam ikke den typiske jentestilen, det var skrudd med mye store tak og relativt teknisk. Liten som Emma er hadde hun ingen stor fordel, men hun imponerte både Martin og Adam med sin offensive stil.

Alt i alt var det en veldig bra konkurranse. Ingen forsinkelser, supre ruter som traff bra på nivå og god stemning. Vinneren i eldre junior, Leo var veldig fornøyd med konkurransen og med rutene, selv om han lurte på om ikke kvalifiseringen var litt for lett. Han syntes uansett at det var utrolig kult å klippe ankeret på finalen. Hans store mål i år er junior EM og VM, med EM i sommer og VM i november, og er i gang med jobben for å være i best mulig form til de to mesterskapene. Prestasjonen hans i Sogndal er nok bare en av mange vi vil se fremover.

Resultatlister finnes her på Norges Klatreforbund sine nettsider. 

Neste konkurranse vi kan se frem til er årets første Norgescup i buldring, og den arrangeres i Bergen 12. mars.