Koronasmittet på Sørlandet klatresenter

En koronasmittet person besøkte Sørlandet klatresenter fredag kveld i forrige uke, og klatresenteret må nå gjøre smittesporing.

Sist oppdatert: 14. januar 2021 kl 09.37
En koronasmittet besøkte Sørlandet klatresenter fredag 8.januar. Så langt er det ikke kjent at vedkommende har smittet flere.
En koronasmittet besøkte Sørlandet klatresenter fredag 8.januar. Så langt er det ikke kjent at vedkommende har smittet flere.
Lesetid: 1 minutter

Det var Fædrelandsvennen som først omtalte saken. 

Sørlandet klatresenter ble oppringt av smittesporingskontoret i Bergen, der de opplyste om at vedkommende har testet positivt for Covid-19. 

Fædrelandsvennen intervjuet driftsleder Petter Leegaard, der Leegaard beskriver at de har kontroll på situasjonen og varslet alle som var der i det tidsrommet. Den dagen var det omlag 100 personer på klatresenteret totalt, og rundt 30-40 personer samtidig som den smittede var der. 

Leegaard sier til Fædrelandsvennen at: – Vi holder generelt god avstand fra kundene, og har hatt en dialog med smittesporingskontoret i Bergen. De oppfordret oss til å vøre på vakt og ha generelt lavere terskel for symptomer. 

Sørlandet klatresenter åpnet i september 2020, midt i en krevende tid. De har en maks kapasitet på 100 personer i klatrehallen, mot et normalt antall på 250 besøkende. 

Se hele bildeserien rett før åpningen av Sørlandet klatresenter. 

Ellers i landet er det kun Oslo som har helt stengte klatresentre per nå. Koronanedstengingen påvirker klatresentrene dramatisk med inntektsfall og permitteringer. 

Les også Norges klatreforbund sine korona-anbefalinger. 

Publisert 14. januar 2021 kl 09.37
Sist oppdatert 14. januar 2021 kl 09.37
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen