Vil satse på proffklatrerne 

Klatrekjeden Høyt Under Taket, Snøbyen og Wang Toppidrett Romerike jobber for tiden med et prosjekt rundt å etablere et toppidrettstilbud på Høyt Under Taket SNØ. 

Sist oppdatert: 21. mars 2023 kl 11.22
høyt under taket lørenskog
MØBELFJERNER: Det gamle Skeidar-bygget ved SNØ Lørenskog blir snart omgjort til klatresenter. Foto: Kristoffer Engen
Lesetid: 2 minutter

Klatresenteret som skal etableres i Snøbyen på Lørenskog vil bli det største Høyt Under Taket-senteret så langt, med nærmere 3000 kvadratmeter grunnflate.

Nå jobbes det med å få på plass en toppidrettssatsing på klatring og Wang Toppidrett er fra før basert i Snøbyen.

– Vi ser på muligheten for konkurransesimulerende trening for enkeltpersoner og grupper. Her vil vi få spesifikk rutesetting som man møter på den internasjonale konkurransearenaen, skriver daglig leder i Høyt Under Taket, Rune Osvold i en pressemelding.

Etterspurt av konkurranseklatrerne

Behovet for et slikt tilbud har blitt poengtert av blant andre konkurranseklatreren Tina Johnsen Hafsaas, som nylig understreket viktigheten av å ha gode treningsforhold på hjemmebane for å kunne hevde seg internasjonalt. 

For tiden er flere norske landslagsutøvere basert i innsbruck for å få god nok trening og matching inn mot VM i sveitsiske Bern i august.

Klatretinget skal 21. mars ha en ekstraordinær generalforsamling om det skal jobbes for et riks-klatreanlegg.

Isklatring, SNØ, Lørenskog
INNE-IS: Inne på SNØ er det allerede etablert en isklatrevegg. Høyt under taket-prosjektet blir i nabobygget. Foto: Anders Vestergaard

Høyt Under Taket er et forholdsvis ung klatrekjede har blitt en tydelig aktør med etablerte klatresentre i Tønsberg og Bergen, og tre nye sentre under utvikling.

Åpner neste år

Det nye klatresenteret ved SNØ ventes å stå ferdig i løpet av 2024.

– Vi står klare til å tilby ikke bare ivrige hobbyklatrere og helt ferske familier en god klatreopplevelse, men også legge til rette for at de skarpeste innenfor klatresporten kan ha en arena som står til kravene de har for å kunne møte konkurransenivået internasjonalt, sier Osvold.

Publisert 21. mars 2023 kl 11.21
Sist oppdatert 21. mars 2023 kl 11.22
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen