Jakob Heber Norum stakk av med den gjeveste tittelen i søndagens finale i den europeiske ungdomscupen.

– Jeg håper på det beste og det skal bli gøy å klatre i Norge, sa han en uke før konkurransen. Han var da usikker på formen.

Den skulle altså vise seg å holde.

– Konken var bra og det var kult å klatre EYC på hjemmebane. Følte ruten passet meg ganske bra og fikk klatret til jeg var sliten så er jo selvfølgelig fornøyd, skriver han i en melding til norsk-klatring.no.

Tina følte ikke hun fikk ut alt, men mener det er en del av konkurransesituasjonen. Derfor er hun alt i alt glad for resulatet. Og en pallplass er jo uansett en seier.

– Jeg er fornøyd med med selve klatringen og hvordan jeg gjennomførte konkurransen, men jeg falt et par flytt for tidlig i finalen pga en feil. Sånt skjer, og dessverre alt for ofte, men det er en jo en del av gamet.

Klatreforbundet mente det var en meget godt gjennomført konkurranse.

– Det var en fantastisk konkurranse. Vi er utrolig fornøyd og vil søke WC i 2015, sier president Ole Karsten Birkeland til norsk-klatring.no.

Forbundet skriver på sine nettsider:

«Jacob Heber Norum fikk en imponerende 1. plass i EYC i Stavanger. Han var langt forbi sin nærmeste konkurrent Hannes Puman. Det var utrolig gøy å se en så sterk prestasjon på hjemmebane og i den første EYC i Norden. Tina Johnsen Hafsaas fikk en sterk 2. plass rett etter Manon Hily fra Frankrike.

Det var 19 norske deltakere med, som er utrolig bra. Mange gode resultater. Norges klatreforbund er imponert og stolt av utøverene.

Det var et imponerene bra arrangement der BRV virkelig har stått på og gjort en fremragene jobb. Det var masse bra lovord fra de internasjonale deltakerene og trenerene. Stor takk til BRV.»

Se her for fullstendig resultatliste.

Støttespillerne: Henning Wang og Bjørn Sætnan bak spakene. Foto: Ole Karsten Birkeland