Rune Osvold er nå en av landets mest erfarne konkurranseavholdere, og klarer på mirakuløst vis å trekke verdens beste klatrere til Lillehammer. Og media.

– Nrk-sporten streamer konkurransen på nrk.no/sport De sender egen bil for sendingen, melder han til norsk-klatring.no. – Det strømmer på med henvendelser fra hele landet så dette blir bra! 

Men ikke alt har gått på skinner. Tre av fire av de opprinnelige jentene er skadet.

– Shaune har brukket beinet, Therese er skadet i en finger og Melissa har forstuet beinet. Men vi har fått gode forsterkinger i Mina, Hannah og Maria. Hun har hatt en særdeles sterk WC-sesong. Vant sist helgs Arco Rock Master i buldring.

Nalle Hukkataival og David Graham kommer helt fra Australia, og ankommer Oslo torsdag formiddag.

– Alle deltagerne ventes ankommet Lillehammer innen torsdag kveld. Meldinger tikker inn og de er super-gira. Deltagerne skal på fredag skru hvert sitt problem. Dette får de totalt fire timer på. Senere på kvelden så skal utøverne prøve de andres buldre. Tid til testing er 1 time og 30 min for damene og 1 time og 45 min for herrene. Grunnen til at herrene har lengre tid er at de er flere – fem stykker.

 – Vi får masse henvendelser fra rundt omkring i Norge om billetter til The Battle. Vi følger ellers spent med på værvarslet, siden vi har besluttet ikke å sette opp telt. Konfransier Håkon Vego har vært på befaring og godkjent kjøreplan.

– Ellers er vi i god rute med hensyn på bredde-arrangementet Topp møter bredde. Dette avholdes nede på Tyrili klatresenter lørdag formiddag. De 40 bulderne er på vei opp.

Norgesmester i trail-sykling Erik Ulltang kommer samt at Norges toppidrettsgymnas Newschool stiller med slakkline-utøvere. NKF`s mobile klatretårn benyttes til promo for barn og ungdom i dagene som kommer. Dette er definitivt årets happening på klatrefronten.