Lørdag 8. september klokka 18:00 blir det nok en gang show, harde flytt og spektakulær buldrekonkurranse på Lillehammer. Etter å ha gjennomført fire vellykkede internasjonale og nasjonale buldrestevner (E9 Bouldering Invitational 2006 og 2007), samt norgesmesterskapet i buldring 2007 og Nordic Bouldering Callenge i 2008, har Tyrili sammen med de lokale klubbene og Norges klatreforbund nå fått i oppgave å arrangere The Battle.

The Battle er altså en internasjonal klatrekonkurranse med inviterte deltakere. Deltakerlista kan skilte med følgende godbiter:

Damer
Therese Johansen, råskinn fra Vestlandet og en av verdens sterkeste kvinnelige buldrere. En av ytterst få jenter i verden som har gått 8B.
Alex Puccio, beste amerikanske jente i verdenscupen i buldring de siste par årene, med flere pallplasseringer. Nummer 6 på ifsc-rankingen.
Mèlanie Sandoz, verdenscupklatrer fra Frankrike. Buldrer 8A og tauer 8b+.
Mina Leslie-Wujastyk, britisk toppklatrer, og ifølge nettstedet UKClimbing i 2010 «perhaps the most accomplished female boulderer in the UK».

Herrer
Magnus Midtbø, Norges klatrestjerne #1. Personlige rekorder: 8B+/8C bulder, 9b rute, fjerdeplass i verdensmesterskapet for senior og tredjeplass i verdenscupen.
Daniel Woods, sammen med Paul Robinson og Dave Graham den sterkeste buldreren i USA de siste årene. Har gått et tosifret antall 8C-buldere, de fleste av disse er førstebestigninger.
Carlo Traversi, nok en amerikansk sterking. Personlig bestenotering på 8C.
Dave Graham, karismatisk og dedikert allrounder. Har vært en av verdens beste klatrere i et tiår, både i buldring og tauklatring. Har førstebesteget noen av verdens mest berømte, harde problemer, som The Story of Two Worlds, From the Dirt Grows the Flowers og The Island.

og sist men ikke minst; Nalle Hukkataival, som vel ikke trenger nærmere presentasjon? Kanskje verdens dyktigste buldrer, enkelt og greit. 

Med denne listen skulle det være duket for prestasjoner bokstavelig talt i verdenstoppen på Lillehammer. Og ikke nok med det – under parolen Topp møter bredde arrangeres også en heidundrande buldrejam fra klokka 10 på lørdagen, hvor de inviterte stjernene stiller som veiledere for nettopp deg! Så planlegg høstturen til mjøsbyen, og følg med på bouldercomps.no for oppdateringer når det nærmer seg konkurranse.