– Hannah og jeg toppet begge kvalikene så den største duellen var vel mellom oss. Men Maria er solid på krimps, som finalen var, men jeg toppet, Hannah falt på de siste harde flyttet og Maria et par flytt før det. Jeg fant en bra beta som funket for meg, mens Hannah prøvde å hoppe, som var betaen rutesetterne tenkte, skriver gullvinner Tina Johnsen Hafsaas til norsk-klatring.no. 

Både Hannah Midtbø og Maria Sandbu er solide klatrere, men det er primært bare Tina som konkurrerer på tau, så resultatene er kanskje ikke helt uventet. Tina er uansett veldig glad for at alle Norges mesterskapsvinnnere de senere årene var med. 
– For det første var det utrolig kult å ha et NM med mange sterke damer. Å endelig ha oss tre, Maria, Hannah og meg, som har vunnet alle mesterskapene som har vært siden jeg begynte å konkurrere som senior i 2009 var dødskult. Det er første gang vi tre har stilt opp i ett og samme NM. Jeg har blant annet vært vært ute med både skade og sykdom, og i fjor prioriterte jeg en internasjonal konkurranse, men i år var året vi møttes i konkurranse.

Hun mener finaleruta var både teknisk og utfordrende:
– Konkurransen var bra arrangert. Mye creds til rutesetterne for å tørre å sette en såpass teknisk finale. Det er alltid risky å skru tekniske finaler, men de traff spot on i dag, og det er fint. Og selvfølgelig utrolig gøy å toppe!

Hun vant sitt fjerde NM-gull. I herreklassen vant Magnus Midtbø sin 13., og jakter dermed på førsteplassen blant de mestvinnende gullmedaljørene i samtlige idretter i Idrettsforbundet. Seieren der var soleklar, mener Tina. John Henry Nilsen kom inn bak Magnus og før Thilo Schröter.
– Mangus er jo overlegen, men Jon Henry kom veldig høyt, ca fem flytt fra toppen. Magnus toppet, men jeg er usikker på hvor pressa han var. Thilo kom på tredje litt bak John Henry.

Magnus Midtbø var straks etter konkurransen allerede på vei til Oslo i bil, men rakk å svare oss om NM-gullet og kongepokalen:
– Jo, det var vel forventet, men man vet jo aldri. Godt å ha det i boks. 

– Jakter du på på slå den mestvinnende kongepokalholderen med 16 gull?
– Ja, det er selvfølgelig et mål, skriver Magnus på SMS fra bilen på vei til Oslo.

– Hva er neste mål?
– Nordisk neste helg. Må nok steppe det opp enda et hakk da, for å ta seieren med hjem. 

– Hvem er din argeste konkurrent?
– Hannes Puman.

Vi kommer tilbake med fyldig dekning av arrangementet – både nå og neste helg. 

For komplette resultatlister, se her: 

https://goo.gl/EL6Hnt
https://goo.gl/2g0G0L
https://goo.gl/DtHvKo

https://goo.gl/T8NhBr
https://goo.gl/h3cG01
https://goo.gl/DkTQCj