Som de fleste vel antok på forhånd gikk våre fremste konkurranseklatrere, Magnus Midtbø og Tina Johnsen Hafsaas, hen og tok hver sin norgesmestertittel i Sørmarka Arena i dag.

I herrefinalen fikk vi imidlertid en skikkelig overraskelse, da veteranklatreren og den lokale buldreren Jan Eivind «Yazza» Danielsen ble overtalt til å stille, etter at han mer eller mindre tilfeldig stakk innom klatreveggen for å se på konkurransen. Tobarnsfaren kvalifiserte seg likegodt til finalen, og ikke nok med det – det ble sølv til slutt, etter at nesten hele det norske landslaget falt av på et kinkig flytt rundt midtveis på finaleruta. Danielsen dro seg såvidt forbi, nok til at det ble en sensasjonell andreplass, bak alltid suverene Midtbø som i sedvanlig stil toppet finaleruta uten nevneverdige problemer.

I dameklassen var det litt jevnere løp mellom Johnsen Hafsaas og Maria Davies Sandbu, selv om Tina vant overbevisende og nok engang viste at hun er i en klasse for seg blant de kvinnelige konkurranseklatrerne i landet akkurat nå.

Tredjeplassene i seniorklassene gikk til Ragnhild Eriksrud og John Henry Nilssen. Juniorvinnerne ble følgende: Henrik Farstad (eldre junior gutter), Jorunn Rennan (eldre junior jenter), Martinus Hals Skar (yngre junior gutter) og Martine Limstrand (yngre junior jenter). 

Komplette resultater finner du på arrangøren Bratte Rogalands Venners nettside.

Suveren, som alltid. Magnus slapper av på det første cruxet i herrefinalen, der resten falt. 

Like bak teten. Anine Eriksen fra Oslo klatret til en fjerdeplass i seniorklassen.

Seiersintervjuet. Arrangøren sørget for en informativ og profesjonell liveoverføring på nettet, med ekspertkommentator Henning Wang som sørget for kyndige intervjuer av hver deltaker etter klatringen. Her er det gullvinner Magnus Midtbø som er i ilden.