I august fant Jørn Hofsø Hjellnes en mynt på toppen av Storen. Mynten kan være den som Amund Lammers (1804-1871) fra Buskerud angivelig skal ha lagt igjen i 1827.

I så fall kan det endre historien og vippe William Slingsby ned av tronen som førstebestiger av dette Norges kanskje mest kjente fjell.

Les saken her: Mynt funnet på Storen.

Dateringen av mynten vil kunne si noe om saken. Om den er fra tiden etter 1827 kan den ikke stamme fra Lammers. Er den derimot fra tiden før 1827 er mest sannsynlig at den stammer fra Lammers. 

Enkelte har spekulert i at den kan ha blitt tatt med opp i ettertid. Da kan man jo spørre seg: Kan man enkelt få tak i en 200 år gammel mynt? Hvem skulle være interessert i et slikt pek?

Uansett ble mynten sendt til Naturhistorisk museum i Oslo for å tidsbestemmes. Resultatene var lovet i forrige uke. Men det var feil eller mangler med apparatene de skulle bruke så mynten ble sendt til Trondheim.

– Resultatet skulle være klart i neste uke. NRK Trøndelag ville komme nedover i neste uke og gjøre et intervju med meg, sier Arne Larsen til Klatring.

Larsen har skrevet sak om Amund Lammers i Klatring 94. Les saken her.