Knut Ola Åmås er ingen hvemsomhelst. Han er direktør i Stiftelsen Fritt Ord og spaltist i Aftenposten annenhver uke. I Aftenpostens nettutgave har Åmås tatt for seg Store Skagastølstind, og deriblant boka til Arne Larsen; Storen, som utkom i høst. Åmås er full av lovord om boka. Han skriver blant annet: 

«I julen leste jeg en ny, stor bok om nettopp Store Skagastølstind, skrevet av klatreren Arne Larsen. Den heter Storen. Historien om menneskene og klatringen på Store Skagastølstind i Jotunheimen.

Boken er fascinerende fordi den forteller den doble historien om fjellet og menneskene som har utfordret det, så å si Store Skagastølstinds kulturhistorie. Den er full av interessante bilder og verbale detaljer, jeg får følelsen av at knapt en sti eller stein er igjen å skildre rundt Storen. De forskjellige rutene til toppen blir nøye beskrevet.

Dét gjør fjellet desto mer levende for meg som ikke har vært nærmere enn Turtagrø – til tross at jeg som ung filosofistudent selv drev med fjellklatring, påvirket av Arne Næss og Peter Wessel Zapffe.»

Her kan du kjøpe boka: Ffshop.no

storenboka1
storenboka1