Ny super omtale av Larsens bok

Arne Larsen leverte i høst boka om Store Skagastølstind i trykken. Da den kom ut ble den mottatt med gode kritikker. Her er enda en positiv uttalelse, fra en nestor i presseverdenen:

Sist oppdatert: 4. januar 2015 kl 11.15
Boka om fantastiske Storen har fått en rekke svært positive kritikker. Foto: Dag Hagen
Boka om fantastiske Storen har fått en rekke svært positive kritikker. Foto: Dag Hagen
Lesetid: 1 minutter

Knut Ola Åmås er ingen hvemsomhelst. Han er direktør i Stiftelsen Fritt Ord og spaltist i Aftenposten annenhver uke. I Aftenpostens nettutgave har Åmås tatt for seg Store Skagastølstind, og deriblant boka til Arne Larsen; Storen, som utkom i høst. Åmås er full av lovord om boka. Han skriver blant annet: 

«I julen leste jeg en ny, stor bok om nettopp Store Skagastølstind, skrevet av klatreren Arne Larsen. Den heter Storen. Historien om menneskene og klatringen på Store Skagastølstind i Jotunheimen.

Boken er fascinerende fordi den forteller den doble historien om fjellet og menneskene som har utfordret det, så å si Store Skagastølstinds kulturhistorie. Den er full av interessante bilder og verbale detaljer, jeg får følelsen av at knapt en sti eller stein er igjen å skildre rundt Storen. De forskjellige rutene til toppen blir nøye beskrevet.

Dét gjør fjellet desto mer levende for meg som ikke har vært nærmere enn Turtagrø – til tross at jeg som ung filosofistudent selv drev med fjellklatring, påvirket av Arne Næss og Peter Wessel Zapffe.»

Her kan du kjøpe boka: Ffshop.no

storenboka1
storenboka1
Publisert 4. januar 2015 kl 11.15
Sist oppdatert 4. januar 2015 kl 11.15
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen