Slakter via ferrata på Andersnatten

Klatrenestor Nils Faarlund går til frontalangrep på planene om via ferrata på Andersnatten: – Skadene på fri natur og lokal kulturtradisjon gis med den største selvfølgelighet verdien kroner null, skriver han i en kommentar.

Sist oppdatert 26. oktober 2020 kl 12.43
Nils Faarlund Andersnatten
STERKE MENINGER: Nils Faarlund går til frontalangrep på via ferrata-planene i Eggedal i en kommentarartikkel på Utemagasinet. Arkivfoto: Erlend Sande

Det er nok ingen stor overraskelse at Faarlund melder seg på i kampen mot den planlagte via ferrataen på Andersnatten. Han har drevet Norges Høgfjellsskole i Hemsedal siden 1967 og har alltid engasjert seg mot inngrep i naturen, og skriver:

En konkurranseutsatt, norsk turistbransje lager i de senere år dyre kopier av slike fremmedelement i bratte fjellandskap i den tro at dette kan bli virksomme 'pengemaskiner' her hjemme.

Les Nils Faarlunds kommentar i sin helhet på Utemagasinets nettside.

Marius Morstad, som førstebesteg Den hvite stripa og har tilbragt mange timer i stupet på Andersnatten, uttalte seg om saken i denne artikkelen på norsk-klatring.no. Han har også skrevet en kommentarartikkel på nrk.no, hvor han mener at Hjemmesnekret risikoturisme ødelegger et av våre flotteste og mest ikoniske fjell.

Publisert 26. oktober 2020 kl 12.43
Sist oppdatert 26. oktober 2020 kl 12.43
Relaterte artikler

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue