I fjor på denne tiden ble enda en av verdens 8000-metere besteget første gang vinterstid, da italienske Simone Moro, Denis Urubko fra Kasakhstan og amerikanske Cory Richards kom til topps på Gasherbrum II i Karakoram, 2. februar 2011. Dette var også den første av Pakistan og Karakorams fem 8000-metere som fikk sin vinterbestigning, og dermed står det kun fire av verdens 14 høyeste topper igjen uten besøk vinterstid, alle beliggende i nettopp Pakistan: Gasherbrum I, Broad Peak, Nanga Parbat og naturligvis selveste K2.

Muligens er det om noen ganske få dager bare tre igjen på denne eksklusive listen, ettersom Moro er tilbake i ekstremhøyden, på vei opp flankene på mektige Nanga Parbat (8125 moh.) – verdens niende høyeste fjell og Himalayas vestligste bastion. Som i fjor er ekspedisjonen raus med oppdateringer underveis på fjellet, i form av bilder, video og tekst, og du kan følge progresjonen på bloggen på North Face sin side.

Annonse

Ifølge bloggen skal gjengen være igang med det avgjørende toppstøtet, og beregner å være oppe i løpet av kommende uke, om alt går etter planen. 

I mellomtiden kan du se siste videooppdatering fra Nanga Parbat her: