Denne høsten har en norsk ekspedisjon til Pakistan besteget to nye ruter i vestveggen på Nafees Cap, en fortopp til K7. To taulag (Sigurd Felde, Odd-Roar Wiik, Henki Flatlandsmo og Ole Ivar Lied på det ene, og Jarle Kalland og Sindre Sæther på det andre) gikk hver sin rute (hhv. ca A2+ og A2/7+) i den nær 900 meter høye veggen. 

Ekspedisjonen mottok støtte fra blant andre NKF, og vi har nå fått en turrapport med bilder fra Jarle Kalland. 

Annonse

De to «norskerutene» er etter det vi forstår de første linjene som blir gått i hovedveggen i denne flotte veggformasjonen, på tross av at flere taulag har forsøkt seg de siste årene. Sakset fra Kallands beskrivelse av turen:

«I forkant hadde vi sett ein del bilder av Nafees cap, ein «liten» fortopp på sørsida av K7. Her var det frå før gått ei rute opp sydryggen, men ingen ruter opp heile vestveggen, trass i fleire forsøk. A-laget køyrde på opp ei av dei brattaste linjene på veggen i klassisk tung storveggsstil. Vi fann ut at vi ville prøve å gå ei rute opp same veggen i halvtung stil. Dvs at vi heisa med oss utstyret, inkl. portaledge, etter kvart som vi klatra, men utan faste tau og campar. Grunnen til val av denne stilen var at vi usikre på kor høgt tempo vi ville klare å holde i denne høgda i tillegg til ein del ustabilt vær. Før vi gjekk i gang fikk vi nesten ei veke i base camp med venting på været.»

Ekspedisjonen er tidligere omtalt på Odd-Roar Wiiks blogg og på borebloggen

Base camp. Flott utsikt inn mot K7 og Nafees Cap fra hovedleiren. Foto: Jarle Kalland

Fast fjell. Rene formasjoner på vei opp Nafees Cap for Jarle Kalland og Sindre Sæther.