Tiåring går 8B

Ashima Shiraishi har blitt ett år eldre, og én grad sterkere.

Sist oppdatert 21. mars 2012 kl 12.29

Lille Ashima Shiraishi er bare ti år, men såvisst ingen junior når det gjelder å sende harde grader. Allerede for et år siden kunne vi bringe nyheten at den amerikanske jenta hadde gått 8A/+ i Hueco Tanks, da som niåring og naturlig nok den yngste som noensinne hadde sendt et problem på dette nivået. Nå har hun altså blitt et år eldre, og hva er ikke da mer naturlig enn at hun høyner innsatsen et hakk, med bestigning av klassiske Crown of Aragorn, 8B/V13 og også det i Hueco Tanks.

Ifølge 27 Crags som kunne bringe denne nyheten i dag, er Ashima dermed én av bare fire eller fem kvinnelige klatrere som har gått 8B (usikkerheten er kanskje i forhold til Propaganda på Vingsand, som inntil videre ser ut til å være et sted mellom 8B og 8A+). 

Ashima brukte bare to eller tre dager på problemet og har fortsatt en drøy uke igjen av oppholdet i Hueco, så kanskje vil det meldes om mer hard ticking fra den kanten i dagene som kommer.

Det finnes mange videoer av Crown of Aragorn på nettet, for dere som vil nærstudere flyttene og sjekke om den kanskje skulle passe spesielt godt for en liten tass på ti år. Vi bringer dere den betydelig eldre og høyere Nalle Hukkataivals flash av problemet her:

Publisert 21. mars 2012 kl 12.29
Sist oppdatert 21. mars 2012 kl 12.29
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen