Østmarka buldremaraton ble første gang arrangert i 2016 og har blitt en tradisjon før sommerferien hvert år. 

Normalt sett ville buldremaratonet blitt arrangert kun på én dag, men nå blir maratonet over hele to uker - nettopp grunnet koronapandemien. 

Det er mye som har blitt avlyst av klatre-arrangementer, som eksempelvis norgescupen i buldring og NM i buldring er utsatt til august.

Men dette maratonet vil gå, og over to uker! 

Østmarka Vel arrangerer Østmarka buldremaraton, og primus motorer bak maratonet er styret i Østmarka Vel. 

Opplegget blir slik at fra lørdag 5.juni til 19.juni kan du registrere buldreproblemene i denne appen.  Du kan registrere deg som lag eller alene. Det er en lagleder som vil ha ansvar for tickingen i appen. 

De lover kule premier; blant annet kan du vinne en crashpad for anledningen. 

Østmarka Vel skriver i FB-eventet angående poengsystemet: 

Det gis poeng pr. grad fra 3 til 8B, stigende fra 10 til 200 poeng. For å gjøre det så rettferdig som mulig må man, når man ticker, oppgi hardeste bulder man selv har gått det siste året, som vil gi deg et handicap. Handicapet er regnet ut slik at alle har mulighet til å få like mange poeng (når man antar at man ikke kommer til å gå vanskeligere buldre enn siste års pers). Poengsummen divideres automatisk på antall lagmedlemmer. Utregningen skjer automatisk i app'en.

Det er også en egen familiekonkurranse under Østmarka buldremaraton. Det registreres i appen om man er et familielag. 

I 2019 var det 40 lag og 15 familielag som deltok i maratonet, og vinnerlaget besto av noen trofaste deltagere fra tidligere år nemlig Line Tveter, Stine Weltzien og Ingerid Nordstrand.

Det gjenstår å se hvem som vinner i år, men det er absolutt tid for å få gått noen buldere når man har to uker på seg! 

Les mer om buldring i Østmarka i Oslo.