Både Oslo Klatresenter og Klatreverket i Oslo har skrudd opp cruxet på Freerider, The Boulder Problem fra filmen Free Solo – der Alex Honnold klatrer Freerider uten tau!

Les også: Her ser du problemet gjøres på Oslo Klatresenter og på Klatreverket

Annonse

Om du filmer deg selv på problemet og tagger det med #freesoloboulderproblem og legger det ut på Instagram eller Facebook, er du med i trekningen av sele, kalkpose og kalk fra Black Diamond – utstyr som er verdt ca 1000 kroner. Og du kan vinne enten du går problemet eller ikke. Konkurransen går ut februar. Om andre klatresentre har satt opp problemet, er også de med i konkurransen.

Les også: Filmen Free Solo vant Oscar for beste dokumentar

The Boulder Problem er gradert amerikansk buldregrad V7 eller fontgrad 7A+/7B. Ikke så veldig hardt altså, for den som klatrer mye, men Honnold brukte mye tid på å øve det inn. Forståelig nok – å øve inn et problem slik at du kan det så godt at du er helt sikker på at du ikke faller, tar tid.

På Klatreverket i Oslo finner du problemet på galleriet i andre etasje. Det går på grønne tak. På Oslo Klatresenter finner du også problemet i andre etage.

Her kan du se Honnold gå problemet skrudd opp på Vauxwall klatresenter i London:

Les også: Slik blir du en bedre buldrer

Les også: Her er buldring i Hallingdal