Thilo Schröter med flashbonanza. Foto: Mattis Gunnerud Husby

1 Thilo Schröter med flashbonanza. Foto: Mattis Gunnerud Husby

To gull til Norge i nordisk mesterskap

Årets nordiske mesterskap i buldring ble arrangert i Trondheim og vi stakk av med to gull, en sølv og en bronse.

Søndag 19. november 2017 kl.12:35

Gullene gikk til våre regjerende Norgesmestere Hannah Midtbø og Thilo Schröter. I dameklassen var Hannah storfavoritt etter å ha dominert buldrescenen både nasjonalt og på et nordisk nivå i mange år, og i herreklassen bød det opp til en spennende duell mellom finnen Anthony Gullsten som har vunnet det meste av nordiske mesterskap de siste årene og vår egen Thilo Schröter som var en god nummer to i fjor.

Etter en 3. plass i Finland i 2015 og 2. plass i Danmark i 2016 tok Thilo i år steget opp på toppen av pallen i et nordisk mesterskap for første gang som senior og det var han storfornøyd med. Et seiersbrøl etter flash av siste bulder avsluttet en fantastisk konkurranse. Både Anthony og Thilo flashet de tre finalebulderne som ble gått, men Thilo vant på count back hvor han gikk de fem kvalifiseringsbuldrene på seks forsøk, som var to forsøk mindre enn Anthony. En teknisk feil av Thilo på første bulder i kvalifiseringen var det eneste som holdt han igjen fra å flashe alle bulderne som ble gått blant herrene i hele konkurransen. Det skal likevel sies at Anthony var nærmere på å gå bulder en i finalen som ingen gikk, men som vi erfarer oftere og oftere i buldrekonkurranser får man ikke uttelling for å nesten toppe. I buldring handler alt om å gå buldre, og det på få forsøk.

Thilo Schröter flasher finalens koordinasjonsbulder. Foto: Mattis Gunnerud Husby

I dameklassen ble det nok mye mer spennende enn hva nasjonale buldrekonkurranser har vært tidligere. Hannah var sterk, men ikke like overlegen som hun har vært tidligere. Både jeg og Sunniva Eik Haave lå an til å kunne ta gullet, men Hannah avsluttet med stil og ble eneste jente med tre topp i finalen. Sølvet gikk til meg og bronsen til Sunniva. Vi var begge nære på å gå hver vår bulder, jeg den hardeste og Sunniva koordinasjonsbulderet som så flere topp av blant annet Hannah, Sveriges eneste finalist Silvia Barret og vår egen Mie Kastet. 

Hannah Midtbø på finalens hardeste bulder. Foto: Mattis Gunnerud Husby

Fem av syv damer og tre av seks herrer var norske og det var et fantastisk arrangement. Kvalitetsbuldre på hver runde og som skilte bra. Herrene skulle nok ønske det skilte litt bedre sånn at count back ikke kom med i bildet, men problemene var bra og kvaliteten på de var i hvert fall ingenting å klage på. Kudos til Martin Mobråten og Tarjei Hamre for superduper jobb.

Lokalhelt Jon-Pål Hamre nære toppen av siste finalebulder. Foto: Mattis Gunnerud Husby

Arrangørene var også veldig fornøyde med det store deltakerantallet og at alle de fem nordiske nasjonene var representert. Finland kunne i mine øyne sendt mange fler. De er en nasjon med veldig mange sterke klatrere, men konkurransekulturen står nok ikke like sterkt der som den gjør hos oss. Men vi ser nok flere av dem i aksjon når nordisk mesterskap i led arrangerers på deres hjemmebane neste helg.

 Klubbleder Hans Petter Wollebækk t.v., hoveddommer Arve Stavø og Erik Hattestad med takkeblomster fra NKF. Foto: Mattis Gunnerud Husby 

Tusen takk til Mattis Gunnerud Husby for bruk av bilder. Restultatlister fra helgens konkurranse finnes her.

Gikk du glipp av?

  Se Kilians egen film

  Se Kilians egen film

  En av verdens beste ultraløpere, Kilian Jornet har kjørt ned Fivaruta på ski. Her er hans opptak.

  Speedklatring på Sørmarka Arena

  Speedklatring på Sørmarka Arena

  I 2017 ble det bygget en helt ny speedklatrevegg på Sørmarka Arena i Stavanger. Den 11 meter høye veggen ble blant annet brukt under NM i speedklatring i 2017.

Premiere på «Silence» av Adam Ondra

Premiere på «Silence» av Adam Ondra

Bli med på premiere på filmen om verdens hardeste klatrerute – i dag.

Den hvite fare

Den hvite fare

Visste du at dette klatrehjelpemiddelet en gang var strengt forbudt?

Den gjemte perle

Den gjemte perle

Isen for de varme vintre ligger litt skjult, men er virkelig verdt turen.

Tyngdepunktets magi

Noe av det mest kraftbesparende man kan gjøre i veggen, er å være oppmerksom på hvor kroppens tyngdepunkt befinner seg og optimalisere teknikken i forhold til dette. Her er tipsene.

– Hvor små må skoene være?

– Hvor små må skoene være?

KLATRESKOLEN (EP8): Er rimelig klatreutstyr mer utrygt, og hvor små må skoene være?

Slik snur du på toppen

Slik snur du på toppen

KLATRESKOLEN (S2E3): Noe av det viktigste du må kunne som uteklatrer er å snu trygt på toppen av ruta.