Mari Augusta Salvesen har repeterte den klassiske Masters Edge i Peak District. Ruta ble førstebesteget av Ron Fawcett i 1983 og gradert E7 6c, som ifølge gradskonverteringsskjemaer skulle bli noe mellom norsk grad 8 og 8+. Mari har hatt flere turer til Peak for å teste ruta, noe som ved første tur resulterte i et røket ringbånd.
– Dette er en historisk rute av 80-talletslegende Ron Fawcett. Det var en av de siste store gritstone-prosjektene på den tiden, og ruten ble viden kjent gjennom filmen Hard Grit. Man stapper to kammer i hvert sitt hull midt på ruten, men det tekniske cruxet for oss under 170 er rett før man setter sikringene, pluss et litt hjerteskjærende flytt til toppjuggen.

– Med andre ord, der det er hardt er man ikke så hypp på å falle. Testet den første gang under alpine forhold i februar. Stakk ringfingeren i et lite hull og dro til, ringbåndet knipset så høyt at sikreren gjorde grimaser. Prøvde den igjen i september i år, uten å putte ringfingeren i noen hull. Kjentes lett, så tenkte jippi/faen heller da må jeg lede. Tweaket de utsatte flyttene komfortabelt dinglende i et topptau, og kom tilbake etter noen våte dager og gikk den.