Paula Voldner har vi viet spalteplass både i bladet og på nettsiden, og ikke uten grunn. I fjor høst gikk hun Lier-testpiecen Kvinner og barn først (8+), en runout og naturlig sikret sak kun de tøffeste går. 

I helgen perset hun med ruta Electric Avenue (9-) i Bohuslän, også denne på naturlige sikringer, og enda tynnere sikret enn Kvinner og barn først. 

Hun er dermed første norske kvinne opp en naturlig 9-. 

Ruta var opprinnelig boltet, men en nordmann med visjoner tok vinkelsliperen fatt, og nå er linja en av de mest klassiske naturlig sikrede testpiecene i Skandinavia. 

– Grattis med bestigningen! Kan du fortelle litt om ruta og prosessen?

– Antall forsøk er jeg usikker på. Hadde to dager med Martin (Olslund), og tre dager med Rein (Leidal) og Erik (Nordbye), så dette var vel dag 6 på ruta. Men den var så lang og ble så sliten så hadde to max tre turer per dag.

– Hadde et ledestørt på torsdagen, falt ved cruxet, men da fikk jeg brutt isen med å lede, så da jeg gikk på ledeforsøk i dag klarte jeg å fokusere helt på klatringen og flyttene.

– Jeg syns sikringene var bra.

paula electric
paula electric

Perser: Paula Voldner på Electric Avenue (9-). Hun er dermed første norske kvinne opp en naturlig 9-. Foto: Erik Nordbye