Den tyske klatreren (26) skulle rense ruta han hadde klatret, og klippet seg ut fra bolten langt nede, da tauet fremdeles var festet høyt oppe i ruta. Hanshelleren er svært bratt, og klipper man seg ut av bolten langt nede vil man svinge voldsomt ut – og hastigheten vil være voldsom – nesten som et rent fall å betrakte.

Les også: Sikker på stand

Klatreren traff noen store steiner, og var bevisstløs noen sekunder etter sammenstøtet, men kom raskt til bevissthet igjen.

Hans klatrevenner mener han var heldig, som slapp unna med relativt moderate skader.

– Jeg har nettopp snakket med ham på telefon fra sykehuset. Tilstanden er stabil, men han har fire-fem ribbeinsbrudd, vann i lungene og en skade i bakhodet. Men han er ok, sier kameraten Marck Schell til Flatangernytt.no.

For brann- og ambulansefolkene er det en krevende oppgave å redde folk i Hanshallaren.

– Det er svært ulendt, og ikke gode forhold for redningspersonell. Det går ikke an å bære båre overalt, men vi må stå i rekke og la båra gå fra hand til hand, sier brannsjef Hans Petter Haukø i Flatanger.

Dette er tredje redningsoperasjon på like mange år. I fjor falt en skotsk klatrer 7-8 meter ned på fjellet, og året før ble en tsjekkisk kvinne skadet etter et fall i hula.

– Vi må nok beklage oss på at dette blir en årlig hendelse, sier Haukø til Flatangernytt.no.

Les også: Slik kan det gå om du griper etter slynga når du faller (sterke bilder)