Det er tid for den harde kjernen å bevege seg mot Trøndelag og Flatanger igjen. Visstnok skal både Magnus Midtbø og spanske Dani Andrada være på vei for å bolte nye superlinjer i den monstrøse Hanshelleren. Men nederlenderen Jorg Verhoeven har allerede brukt noen dager i den enorme hula, og fått gått sin rute Nordic Flower, en forlengelse av en av linjene Laurent Laporte boltet under sitt besøk tidligere i år.

Verhoeven er usikker på graden, men mener ruta er hardere enn Hades, 9a, som han gikk for noen uker siden. Om den skulle vise seg å være «bare» 8c+ er det uansett Norges til nå hardeste rute, så vi kan notere et hopp opp på den lokale graderingsskalaen for første gang siden Robert Caspersen gikk sin Fryktelig i tvil for over ti år siden.

Nordic Flower er 70 meter lang og ifølge Verhoeven noe av det fineste han har klatret. Den byr også på muligheten for ytterligere 15 meter klatring med et 8A buldreproblem rundt leppa, noe som antakelig klokke inn til minst 9b-graden skal vi tro Verhoeven.

Nederlenderen skriver ellers i sitt blogginnlegg om Hanshelleren at det er det mest forbløffende han noensinne har sett av klipper («a new level of astonishment»), og konstaterer at Santa Linya, den store superklippen vest for Barcelona, er for et dukketeater å regne sammenlignet med denne grotteformasjonen.