– Dette året har vi invitert flere internasjonale kvinnelige klatrestjerner. En av gjestene er svenske Kajsa Rosén, som nylig klatret 8c (9+) onsight. Hun vil blant annet være med å holde workshops for de som er interessert.

– Vi prøver også å få til en uformell redpoint-konkurranse oppe i Hanshellern. Mer info om gjester og konkurransen kommer snart!

Det sier Lars Audun Nornes i Trondheim Klatreklubb. Han er festivalgeneral og organiserer det meste rundt årets klatrefestival på Flatanger. På programmet står klatring – og foredrag samt andre aktiviteter i låven på kveldstid.

Her er en liten smakebit fra Flatanger Klatrefestival 2014 (video laget av Geir-Hugo Hanssen):

LES OGSÅ: – Hvor små må skoene være?

Det er imidlertid skjedd et par endringer siden i fjor. Det blir ingen festivalavgift i år. Man betaler i stedet vanlig overnatting til Strøm gård for dagene man overnatter på festivalområdet. Arrangøren står ikke for mat, men middag og sveler kan kjøpes av lokale selgere. Det blir også inngangspenger til foredrag og andre aktiviteter i låven på kveldstid.

– Vi står for de mest nødvendige rammene - som er å skape en møteplass hvor folk kan klatre masse, være sosiale og høre foredrag av kjente klatrere, sier Nornes.

Strøm gård tilbyr Utleie av båt og båtturer med skjærgårdsjeep, samt en ganske fersk Via Ferrata. Området er i tillegg til klatring særdeles velegnet for padling, fisking, bading, sykling og gåturer.

Trondheim Klatreklubb har også planer om å kunne tilby et lite introkurs i klatring for de som ønsker å prøve klatring. Det kan også bli aktuelt med boltekurs, kameratredningskurs eller andre kurs.

LES OGSÅ: Riders On the Storm

11-52-27
11-52-27

PADLEMEKKA: Flatanger er også helt ypperlig for padling. Foto: Lars Larsson

KLATREMEKKA: Festivalen arrangeres ved Strøm gård, midt i smørøyet for klatringen på Flatanger, med fantastisk natur på alle kanter, og gåavstand til hundrevis av klatreruter. Foto: Lars Larsson