I et oppslag i gårsdagens Namdalsavisa står det å lese at Flatanger nå skal bli en av verdens mest attraktive klatredestinasjoner om klatrer, feltutvikler og Boltefond-gründer Runar Carlsen får det som han vil. Nå er nemlig et på alle måter mannsterkt team i gang med å spotte linjer og bolte opp ruter i den 200 meter brede og 120 meter overhengende Hanshelleren.

Carlsen har tatt med seg Magnus Midtbø, Laurent Laporte og Øystein Johnsen inn i den gedigne klippeformasjonen, hvor de i løpet av den siste uken har startet arbeidet med å gjøre den klatrebar til neste års konkurranse. Da vil Carlsen invitere flere av de beste klatrerne i verden til å ta turen til Trøndelagskysten, hvor det vil vanke pengepremier til den eller de som kommer seg opp de hardeste linjene.

Ifølge Midtbøs egen blogg er Hanshelleren noe av det mest overveldende han har sett av klipper, og også rutesetter-veteran Laporte er ifølge Namdalsavisa imponert over mulighetene som byr seg frem.

Så spørs det da, om avstanden til nærmeste bybebyggelse og det midtnorske sommerværet er nok til å skremme eventuelle tilreisende fra å gjøre Flatanger og Hanshelleren til det nye stedet for klippeklatring i den absolutte verdenstoppen.